foto: CAMERA PRESS/James Veysey / Vida Press
Nosaukta pati stilīgākā princese pasaulē. Tā nav ne Ketrīna, ne Megana!
Kembridžas hercogiene Ketrīna un Saseksas hercogiene Megana.
Slavenības
2021. gada 31. augusts, 06:36

Nosaukta pati stilīgākā princese pasaulē. Tā nav ne Ketrīna, ne Megana!

Jauns.lv

Žurnāls “Tatler” pasludinājis, kura ir pati stilīgāka karaļnamu pārstāve visā pasaulē. Lai cik dīvaini tas daudziem nešķistu, tā nav prinča Viljama sieva stila ikona Keita Midltone, nav arī prinča Harija laulātā draudzene - bijusī Holivudas aktrise Megana Mārkla. Pēc respektablā modes un glamūra žurnāla domām pati stilīgākā aristokrāte ir itāliešu modele Beatriče Boromeo-Kaziragi. Viņa ir precējusies ar Pjēru Kaziragi, Monako princeses Greisas Kellijas mazdēlu un princeses Karolīnas dēlu.

“Kad Beatiče Boromeo 2015. gadā precējās ar Pjēru Kaziragi, viņa neierobežoja sevi tikai ar vienu augstās modes tērpu. Viņa izvēlējās četras dažādas kleitas: divas no modes nama “Valentino” – lai reģistrētu laulību Monako civilā ceremonijā, un divas no “Armani” – laulību ceremonijai pie Madžores ezera. Ja tas nav pierādījums viņas izsmalcinātajai gaumei, tad mēs neko nesaprotam,” raksta “Tatler”.

Beatriče Boromeo-Kaziragi no Monako

gallery icon

Beatričes un Pjēra Kaziragi greznās kāzu svinības norisinājās viduslaiku pilī, kas pieder Boromeo ģimenei. Uz svinīgo notikumu ieradās aptuveni 700 lūgto viesu – lielākoties Itālijas un Monako aristokrāti.

Pjēra Kaziragi dzīvesbiedres dzīslās rit cēlas asinis: viņa ir grāfa meita, prinča mazmeita un Romas kardināla brāļameita. Boromeo ģimenei pieder plašas zemes Lombardijā, to skaitā Madžores ezera apkaimē, un Milānā.

Pirms ieprecēšanās Monako karaliskajā ģimenē Beatriče absolvēja Milānas universitāti, strādāja kā žurnāliste un izveidoja veiksmīgu karjeru modes pasaulē. Beatriče par modeli kļuva 15 gadu vecumā. Viņa ir piedalījusies pašu atpazīstamāko modes namu rīkotās skatēs, to skaitā “Chanel”, “Valentino” un “Trussardi”. Savukārt 2021. gadā modes nams “Dior” izvēlējies viņu par savu reklāmas seju.

Laulībā ar Pjēru Kaziragi Beatriče laidusi pasaulē divus bērnus, taču grūtniecības nav ietekmējusi viņas joprojām nevainojamo izskatu kā ballēs, tā saviesīgās pieņemšanās un pasākumos, un parastās ģimeniskās pastaigās, - norāda žurnāla “Tatler” eksperti.

Salīdzinot ar Kembridžas hercogieni Ketrīnu, Beatriče izvēlas drosmīgākus un spilgtākus tērpus, un tas viņu izceļ uz apkārtējo fona. Neskatoties uz atturību, ko nosaka britu karaliskais protokols, prinča Viljama sieva pamatoti tiek uzskatīta par stilīgāko britu monarhijas pārstāvi.

Hercogiene Ketrīna viesojas Viktorijas un Alberta muzejā Londonā 2021. gada 19. maijā

gallery icon

Tajā pašā laikā prinča Harija sieva Megana Mārkla vienmēr atšķīrusies ar brīvāku ģērbšanās stilu un bieži vien ignorējusi stingri noteikto britu karalisko protokolu.

Meganas Mārklas garderobe pusotru mēnesi pēc kāzām

Meganas Mārklas garderobe pusotru mēnesi pēc kāzām.

gallery icon

Jau agrāk izskanējis viedoklis, ka, pēc ekspertu domām, Kembridžas hercogiene pēdējo gadu laikā ir ļoti daudz darījusi, lai karaliskās ģimenes tēls sabiedrības acīs būtu pievilcīgāks. Pēc Viljama un Ketrīnas karaliskajām kāzām 2011. gadā cilvēki redzēja, ka valdošajiem monarhiem arī ir sirds krūtīs, bet “karaliskajās ledus sirdīs tek īstas asinis”.  Pēc neskaitāmajiem skandāliem un traģēdijām, kas deviņdesmitajos gados apņēma britu karalisko ģimeni, šis notikums iezīmēja jauna vēstures posma sākumu.

Karaliskās kāzas: tā precējās hercogiene Ketrīna un princis Viljams 2011. gada aprīlī

2011. gada 29. aprīlī visa Lielbritānija svinēja gadsimta notikumu - prinča Viljama kāzas ar viņa līgavu Keitu Midltoni.

gallery icon

Pēc kāzām Viljams un Ketrīna pavēra karaļnama noslēpumainības plīvuru, aiz kura ilgus gadus bija slēpta pils privātā dzīve. Viņi parādīja savu ikdienu, savus bērnus, un tādējādi kļuva tuvāki cilvēkiem no parastās tautas. Pamazām šis plānais uzticības pavediens nostiprinājās, un aizvien vairāk cilvēkiem radās sirsnīgas jūtas pret karaļnamu un tā pārstāvjiem. Pateicoties Ketrīnas centieniem, karaliskā ģimene patiešām atkal sāka līdzināties ģimenei vārda vistiešākajā nozīmē.

Cik eleganti ģērbjas Ketrīna Midltone hercogienes statusā

Hercogieni Ketrīnu Midltoni pamatoti uzskata par karalisko stila ikonu

gallery icon

Tā vien šķita, ka lielākie pārdzīvojumi palikuši pagātnē, taču jau pavisam drīz sabiedrībai būs iespēja atcerēties, kas tieši karaļnamā notika šajā ģimenei sarežģītajā laikā. Jaunā biogrāfiskā filma “Spencer” un seriāla “The Crown” jaunākā sezona stāstīs tieši par notikumiem deviņdesmitajos gados. Abi šie projekti atkal atsauks cilvēkiem atmiņā pašus strīdīgākos brīžus britu karaļnama dzīvē – to skaitā publiskos skandālus, Diānas un Čārlza šķiršanos un tautas dievinātās princeses traģisko bojāeju autoavārijā. Vai spilgtais krīzes atspoguļojums uz ekrāna ietekmēs monarhijas pašreizējo tēlu – to rādīs tikai laiks.

Princeses Diānas un prinča Čārlza kāzas 1981. gada 29. jūlijā

1981. gada 29. jūlijā visa Lielbritānija svinēja karaliskās kāzas - princis Čārlzs precējās ar princesi Diānu.

gallery icon

Hercogienes Megana un Ketrīna izvēlas miesas krāsas laiviņas

gallery icon

Hercogienes Megana un Ketrīna izvēlas žaketes

gallery icon

Hercogienes Megana un Ketrīna izvēlas baltas kreklblūzes

gallery icon

Hercogienes Megana un Ketrīna izvēlas piegulošus džinsus

gallery icon