Trakā pasaule
2021. gada 22. jūlijs, 12:41

Šokēts smaiļotājs nofilmē, kā jetijam līdzīgs radījums brien pa upi

Jauns.lv

Nesen ar "Rocky Mountain Sasquatch" organizāciju, kas nodarbojas ar pieradījumu vākšanu saistībā ar sniega cilvēka eksistenci, sazinājās amerikānis Edijs Vī. Viņš mistikas mīļiem nosūtīja video, ko nofilmējis vīrieša brālēns, kurš Mičiganā smaiļojis pa Kasas upi. Kādā brīdī šokētais vīrietis ūdenī pamanīja noslēpumainu būtni, tāpēc nekavējoties paņēma telefonu un sāka filmēt.

Video redzama milzīga un neveikla figūra, kas savās rokās nes līdzi sev līdzīgu radību, tikai mazāku. Soctīklu lietotāji uzreiz pieņēma, ka nofilmēts sniega cilvēks, kuru dēvē arī par bigfūtu (lielpēdi) un jetiju. Līdzi viņš nesis savu bērniņu.

foto: Ekrānuzņēmums
Soctīklu lietotāji uzreiz pieņēma, ka nofilmēts sniega cilvēks.

"Man tas liekas reāli. Viens no pārsteidzošākajiem kadriem, ko esmu redzējusi," komentēja Rebeka Everharda.

"Nav skaidrs, kas tas ir, bet nosūtīju video dažiem cilvēkiem, lai uzzinātu, ko viņi par to domā. Daži saka, ka tas ir jetijs, kurš nes savu bērnu. Citi saka, ka viņš nes laupījumu – briedi," raksta Edijs Vī.

Tomēr ne visi piekrīt teorijai par mistisko radījumu. Daudzi norāda, ka upe ir populāra Mičiganas zvejnieku vidū. Tāpēc jetijs var būt parasts cilvēks maskēšanās tērpā. Tikmēr video soctīklos jau kļuvis populārs. Pāris dienu laikā to skatījuši jau vairāk nekā 150 tūkstoši cilvēku, vēsta "Mirror".

Sniega cilvēks jeb jetijs ir leģendārs, liels, cilvēkpērtiķu dzimtai tuvs radījums, kas, iespējams, apdzīvo kalnu reģionus Himalajos un Tibetā. Lai arī eksistē vairākas dokumentētas liecības par sniega cilvēku, tomēr mūsdienu zinātne tās uzskata par nepārliecinošām, un sniega cilvēks parasti tiek uzskatīts par leģendu.

Sniega cilvēks ir arī viens no kriptozooloģijas slavenākajiem radījumiem. Stāsti par sniega cilvēku Rietumu pasaulē izplatījās no 19. gadsimta. Mūsdienās sniega cilvēkam līdzīgi radījumi tiek novēroti visā pasaulē. Ir pat izšķirtas vairākas citas sniega cilvēka formas, tai skaitā, piemēram, lielpēdis, kas, iespējams, ir sastopams Ziemeļamerikā.

Tēmas