Slavenības
2021. gada 5. janvāris, 11:55

Brīvdienas Malāvijā. Madonna aizvedusi četrus adoptētos bērnus uz dzimteni

Jauns.lv

Madonna ir ne tikai pasaulē slavena dziedātāja, bet arī aktīva labdarības atbalstītāja. Lai palīdzētu trūcīgai Āfrikas valstij, popmūzikas karaliene savulaik nodibināja organizāciju “Raising Malawi” (“Plaukstošā Malāvija”), kas specializēja humanitārajos projektos.

Pateicoties Madonnas centieniem, Malāvijas Republikā nodibināts desmitiem jaunu skolu un slimnīcu, kā arī valstī pirmais bērnu ķirurģijas un intensīvās terapijas centrs, kas nosaukts dziedātājas adoptētās meitas Mērsijas Džeimsas vārdā. Šis centrs ir daļa no karalienes Elizabetes centrālās slimnīcas pilsētā Blantairā.

foto: Instagram

Labdarības darbu šajā valstī Madonna aizsāka pēc tam, kad 2006. gadā kopā ar otro vīru režisoru Gaju Ričiju adoptēja pirmo bērnu no Malāvijas. Tas bija Deivids Banda Mvale.

Pēc šķiršanās no vīra dziedātāja nolēma adoptēt vēl vairākus bērnus no šīs valsts. Tā Čikones ģimenē ienāca Mērsija Džeimsa un dvīnītes Stella un Estere. Bērni pēc adopcijas ne reizi nebija viesojušies savā dzimtenē visi kopā. Tāpēc, neraugoties uz veselības problēmām, Madonna nolēma viņus aizvest uz Malāviju, lai visi tur sagaidītu Jauno gadu.

Spožās karjeras laikā dziedātājas ķermenis, jo īpaši kājas, bija pakļauts milzīgai slodzei. Tas noveda pie bēdīga iznākuma. Pērn vairāki plašsaziņas līdzekļi ziņoja, ka popzvaigzne ciešot no tik lielām sāpēm kājās, ka nespējot pat staigāt. Gada nogalē dziedātāja pati sociālajos tīklos atklāja, ka viņai veikta gūžas operācija un parādīja saviem daudzajiem miljoniem sekotāju pēcoperācijas rētu.

Malāvijā 62 gadus vecajai dziedātājai ir piešķirts goda viešņas statuss, tāpēc nav brīnums, ka satikt Madonnu vēlējās arī Malāvijas prezidents Lācars Čakvera, jo mūziķe tik daudz darījusi un nenogurstoši turpina darīt viņa vadītās republikas labā. “Mēs ar Viņa Ekselenci prezidentu Čakveru apspriežam Malāvijas nākotni,” par savas vizītes iemeslu sociālajos tīklos paskaidrojusi Madonna, publiskojot arī fotogrāfiju, kurā redzama kopā ar prezidentu.

Grūti nepievērst uzmanību popdīvas tērpam, kādu viņa bija izvēlējusies, lai tiktos ar valsts galvu. Parasti dziedātāja ģērbjas ļoti koši un ekscentriski, taču šai tikšanās reizei viņa izvēlējusies daudz neuzkrītošāku apģērbu: garu melnu kleitu ar kuplām piedurknēm un bez pikantiem dekoltē. Saglabāt sev raksturīgo stilu dziedātājai palīdzēja viņas izvēlētie aksesuāri, kas papildināja tērpu.

Tiem, kas pievērsuši uzmanību tam, ka sarunas laikā ne Madonnai, ne prezidentam nav sejas aizsargmaskas, paskaidrots, ka abi pirms tikšanās veikuši Covid-19 testu. Tas bijis negatīvs, un abi varējuši mierīgi diskutēt, neraizējoties viens par otra veselību.

Madonnai 60!

gallery icon
116

Madonna ar draugu Ahlamaliku Viljamsu Parīzē 2020. gada 9. martā

gallery icon
6

Madonnas meita Lurdesa Ņujorkas modes nedēļas skatē

Madonnas meita Lurdesa bija modele Ņujorkas modes nedēļā notiekošajā „Gypsy Sport” skatē.

gallery icon
6