Slavenības
2020. gada 5. novembris, 06:44

Hercogiene Megana izdara to, ko pirms viņas neviens no karaliskās ģimenes nav darījis

Jauns.lv

Prinča Harija (36) sievas Saseksas hercogienes Meganas (39) vārds tagad ierakstīts vēsturē. Viņa kļuvusi par pirmo britu karaliskās ģimenes pārstāvi, kura nobalsojusi ASV prezidenta vēlēšanās.

Satraukums un līdzi jušana: amerikāņi neslāpē emocijas prezidenta vēlēšanu naktī

gallery icon
28

Saseksas hercogiene Megana, kura pēc atteikšanās no britu karalisko pienākumu pildīšanās kopā ar vīru pārcēlās uz dzīvi Kalifornijā, ir dzimusi ASV.

Hercogiene Megana un princis Harijs Londonā 2020. gada 5. martā

gallery icon
20

Atšķirībā no prinča Harija viņai ir tiesības piedalīties vēlēšanās un balsot par savas valsts prezidentu. Starp citu, arī Meganas dēls Ārčijs likumīgi varēs balsot vēlēšanās, jo viņam ir divu valstu pilsonība – Lielbritānijas un ASV.

Hercogiene Megana ar dēlu viņa 1. dzimšanas dienā

gallery icon
17

Vēsturē jau ir zināms gadījums, kad amerikāniete ieprecējusies britu karaliskajā ģimenē. Tā ir Vindzoras hercogiene Volisa Simpsone. Taču nav informācijas, vai, esot savā jaunajā statusā, viņa jebkad ir piedalījusies vēlēšanās.

Hercogiene Ketrīna apmeklē banketu par godu Donalda Trampa vizītei

gallery icon
8

Megana ne tikai piedalījusies ASV prezidenta vēlēšanās, bet pirms tam arī aktīvi aicinājusi citus ASV pilsoņus pildīt savu pilsoņa pienākumu. Turklāt viņa piedalījusies arī akcijā, kurā tiek apzvanīti vēlētāji un viņiem izskaidrots balsošanas protokols, kā viss notiks un norisināsies.

Trampu pāris ierodas Bakingemas pilī uz svinīgo pieņemšanu

gallery icon
14

Lieki teikt, ka tas izraisīja skandālu, jo karaliskās ģimenes pārstāvji parasti saglabā stingru politisko neitralitāti un vēlēšanās nekad nepiedalās, lai ar savu balsi neizteiktu lielāku lojalitāti vienai vai otrai partijai, vai konkrētam kandidātam. Taču drosmīgajai amerikānietei šī sen vairs nav pirmā reize, kad viņa pārkāpj britu karaļnamā gadsimtiem eksistējušās tradīcijas un protokolu.

Hercogienes Megana, Ketrīna un citi karaliskās ģimenes pārstāvji piedalās karalienes dzimšanas dienas parādē 2019. gadā

gallery icon
24