foto: no privātā arhīva
Rebeka Koha nav vienīgā jeb Latvijas sporta daiļavas, kas ieskatījušās ārzemniekos
Latvijas rekordiste šķēpmešanā Madara Palameika jau trīs gadus ir kopā ar gambiešu izcelsmes Norvēģijas vieglatlētu Džaisumu Saidi Nduri.
Sporta zvaigznes
2020. gada 8. augusts, 05:04

Rebeka Koha nav vienīgā jeb Latvijas sporta daiļavas, kas ieskatījušās ārzemniekos

Žurnāls "Kas Jauns"

Nesen sabiedrību saviļņoja vēstis, ka latviešu svarcēlāja Rebeka Koha, kas saderinājusies ar Kataras sportistu, pieņēmusi islāmticību un aiziet no profesionālā sporta. Bet Rebekas Kohas gadījums nav unikāls, jo šī nav pirmā reize, kad Latvijas sportistes savu sirdi atdod citu zemju atlētiem. izpētījis žurnāls "Kas Jauns".

Tā, piemēram, šābrīža Igaunijas labāko orientieristu Timo (2008. gada pasaules vicečempions junioriem) un Lauri Sildu mamma ir latviete, pati pirmā PSRS čempione orientēšanās sportā Sarmīte Gabrāne, kura apprecējās ar igauņu orientieristu Sikstenu Sildu, pirmo no PSRS, kurš pasaules čempionātā izcīnījis medaļu.

Savukārt Latvijas sprintere Marina Krivošeina, kura 1981. gadā Eiropas junioru čempionātā izcīnīja bronzu 200 metru sprintā, apprecējās ar Krievijas kārtslēcēju, divkārtējo olimpisko vicečempionu Igoru Trandenkovu no Sanktpēterburgas. Viņa ilgus gadus bija PSRS un Krievijas izlases dalībniece, izcīnot pasaules čempiones zeltu un olimpisko sudrabu 4x100 metru stafetē. Kuras vēl Latvijas sportistes ieskatījušās cittautiešos?

Nākamā lapa: Ilze Ose-Hlebovicka