foto: Ekrānuzņēmums
VIDEO: pilots nofilmē biedējošu negadījumu, kā viņa lidmašīna avarē un nogrimst okeānā
Leša lidmašīnas pēdējie kadri.
Trakā pasaule
2019. gada 22. augusts, 14:07

VIDEO: pilots nofilmē biedējošu negadījumu, kā viņa lidmašīna avarē un nogrimst okeānā

Jauns.lv

Otrdien Klusajā okeānā brīnumainu izglābšanos piedzīvoja Deivids Lešs un viņa draudzene Keila. Vīrieša vadīto lidmašīnu fotogrāfēja blakus esošs lidaparāts, taču pēkšņi tai pārstāja darboties motors, un tā avarēja.

Lidmašīnas pilotam Deividam Lešam ar telefonu izdevās iemūžināt avārijas sekas un to, kā viņš okeānā gaida glābšanas dienestus.

Lešs ar Keilu piedalījās "air-to-air" [red. - lidmašīnu tuvplānu fotografēšana gaisā] fotosesijā, bet pēkšņi viņu lidmašīnu piemeklēja ķibele laikā, kad tā atradās virs Pusmēness līča Kalifornijas štatā.

foto: Ekrānuzņēmums
Leša lidmašīnas pēdējie kadri.

Otrā lidmašīnā esošā "ABC7" žurnāliste Amanda de Kastillo, kura veidoja ziņu sižetu, stāsta, ka lidaparāts atradies apgrieztā stāvoklī, lai varētu nofotografēt Leša "Beechcraft" markas lidmašīnu.

Pilots Ovens Leipelts pēc mirkļa konstatēja, ka lidmašīna nomākusi ūdenī. Leiplets ātri sazinājās ar gaisa satiksmes kontroles dienestu, kas brīdināja krasta apsardzi. Lešam un Keilai nevajadzēja ilgi gaidīt glābšanu.

Tikmēr ūdenī esošais pāris nolēma iemūžināt savas lidmašīnas pēdējās minūtes. 

foto: Ekrānuzņēmums
Lešs glābēju ierašanos gaidīja 45 minūtes.

Kad lidmašīna pilnībā nogrima, Lešs turpināja filmēt līdz ieradās glābēji un iecēla viņu helikopterā. Savā "Instagram" ierakstā Lešs minējis, ka ticis cauri sveikā. Viņš 45 minūtes pavadījis atklātos ūdeņos, kuru laikā guvis hipotermiju un viņu sadzēlusi medūza. 

Tēmas