Kāda nebūs „Latvijas princese 2009”
Slavenības
2009. gada 5. oktobris, 17:38

Kāda nebūs „Latvijas princese 2009”

Jauns.lv

Ar astoņām izbalsotām meitenēm aizsācies LNT šovs „Latvijas princese 2009”. Jā, tieši tik daiļavu neizturēja šova vadītāja Valda Škutāna pirmos pārbaudījumus. Kas viņas ir? Kāda pavisam noteikti nebūs „Latvijas princese 2009”?

Dejotājs Valdis Škutāns pirmajā raidījumā izvērtēja meiteņu dejotprasmi un aprunājās ar meitenēm par šovu un konkurentēm. Šo viltīgo pārbaudījumu rezultātā tika lemts, ka šovu jāpamet astoņām dalībniecēm.

Mājup jau pēc pirmā raidījuma jau devās bārmene Ieva Zariņa, (22), kas strādā par bārmeni populārajā Vecrīgas klubā Coyote Fly. Viņa pieteikuma anketā atzinās, ka meitenei ir tieksme pievilināt un pieradināt interesantus cilvēkus. Viņas vīrieša ideāls esot „latviešu parastais” ar tetovējumiem un vēlams, bārmenis, lai abiem būtu par ko runāt. Šķiet, Valdis Škutāns nevienam no parametriem neatbilda, tādēļ abu ceļi šķīrās.

Šovu pametusi arī skaistumkopšanas eksperte Līga Deksne (24). Nenovērtēti palika viņas centieni pierādīt, ka arī Latvijas laukos ir princeses – jaukas un izdarīgas sievietes! Līgai labi padodoties kulinārija, it īpaši gaļas ēdieni. Ak, nepierādīts palika  senlatviešu teiciens, ka mīlestība uz vīrieša sirdi iet caur vēderu!

Tikpat neveiksmīgs pirmais raidījums izvērtās divu augstāko izglītību īpašniecei Signei Millerei (22), kas uz šova atlasi ieradās ar izrēķinātu trīskāršo integrāli un ķiveri galvā, jo viņa taču ir inženiere! Tomēr bakalaura grādi inženierzinātnēs Rīgas Tehniskajā universitātē un vadībzinātnē Rīgas Stradiņa universitātē bija pārāk bīstama kombinācija, lai meitene varētu turpināt spēli. Tomēr nav skumjā bez pozitīvā – tagad Signe daudz vairāk laika varēs veltīt savām brīvā laika nodarbēm, kuru „izbrāķētajai princesei” ir daudz – māksla, mūzika un mīlestība. Signe ir kaislīga mākslas galeriju, koncertu un festivālu apmeklētāja. Un kas gan ir „Latvijas princeses tituls”, ja nākotnē Signe plāno kļūt par Latvijas Ārlietu ministri un kopā ar brāli nodibināt savu transporta un loģistikas uzņēmumu?!

No spēles izstājušās arī tikko vidusskolu beigusī Kristīna Videviča (18) un „sliktā meitene” Lelde Dreimane (19). Viņa tīņa gados tik ļoti aizrāvusies ar ballītēm, ka mācības aizvirzījušās otrajā plānā – nācies nomainīt vairākas skolas, viņa gandrīz pazaudējusies uzdzīvē. Vēlāk gan Lelde saņēmusies, beigusi vakarskolu un atgriezusies normālā dzīvē. Atskārtusi, ka ar viņas dzīvi kaut kas nav bijis kārtībā, meitene nolēma pievērsties reliģijai un nokristījusies. Taču tas ceļā uz princeses troni daudz nav palīdzējis.

Šovu pametusi arī nopietnā Ventspils uzņēmēja Diāna Skudra (26), topošā komunikāciju speciāliste Juta Jemeļjanova (19) un Mākslas akadēmijas studente – vitrāžiste Olga Jefimova (24). Kas zina, varbūt šova veidotāju komandai nav šķitis pa prātam, ka Olgas sapņu vīrietis ir Džeimss Bonds un nevis Valdis Škutāns...

Diāna Lipsberga/Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva