Slavenības
2011. gada 13. janvāris, 06:11

Jenny May meitiņa Sāra dzimusi ūdenī

Jauns.lv

Dziedātāja Jenny May jeb Maija Stuģe (26) un uzņēmējs Gatis Babris sagaidījuši savu pirmdzimto — meitiņu Sāru. Mazulīte pasaulē nāca 5. janvāra naktī dzemdībās ūdenī Krimuldas pagasta ģimenes radību mājā „Harmonija”.

Jau iepriekš veicot ultrasonogrāfisko apskati, dziedātāja Jenny May un viņas mīļotais puisis Gatis Babris zināja bērniņa dzimumu. Gatis pat ļoti nopriecājies, ka abu pirmdzimtā būs tieši meita.

 Jaunie vecāki ļoti nopietni bija nodevušies bērna gaidību procesam, tāpēc izvēlējās, ka mazulis nenāks pasaulē vis kādā no Rīgas slimnīcu dzemdību nodaļām, bet gan laukos, mierā un klusumā. Izvēle par labu krita ģimenes radību mājai „Harmonija”, kas atrodas vairākus kilometrus no Rīgas un piedāvā iespēju bērnu laist pasaulē ūdenī. Tāpēc, līdzko sākās pirmās dzemdību pazīmes, Gatis palīdzēja Maijai savākt ceļasomu un abi devās uz Krimuldas pagastu. „Viss notika ļoti ātri. Lai arī iepriekš biju saklausījusies citu māmiņu versijas, ka dzemdību sāpes ilgst pat dienu, man par laimi nebija ilgi jāmokās, jo pēc pusotras stundas mūsu mazā peciņa jau bija klāt,” meitiņas pasaulē nākšanas brīdi raksturo Maija.

Savukārt Gatim ne mirkli nav bijis šaubu par piedalīšanos ģimenes dzemdībās. „Gatis paņēma bērnu kopšanas atvaļinājumu un visu laiku bija klāt un mani atbalstīja. Arī pēc meitas piedzimšanas viņš bija mums abām līdzās. Pirmajā dienā pie mums uz dzemdību māju kuplā pulkā bija sabraukuši radinieki no Siguldas, kuri gribēja apraudzīt mazo,” priecājas jaunā māmiņa.

Meitiņas vārdu dziedātāja jau bija izdomājusi pirms vairākiem gadiem. „Zināju, ja man reiz būs meita, saukšu viņu par Sāru. Kad Gatim teicu, ka mūsu meitiņai dosim šādu vārdu, viņš neiebilda,” stāsta Maija.

Iespēju par dzemdību sāpju atvieglošanu, izmantojot epidurālo anestēziju, dziedātāja apsvērusi tikai grūtniecības pirmajos mēnešos, bet, izlasot savas draudzenes pasaules čempiones braukšanā ar ūdensmotocikliem Nellijas Šlēgelmilhas dāvināto grāmatu Gaidības un radības ar prieku, Maija pilnībā mainīja savas domas. „Sapratu, ka ne tik ļoti jādomā par sevi, cik par gaidāmo mazuli, kuram pasaulē jāierodas bez liekas slodzes. Tādēļ dzemdības bija dabiskas. Lai arī sākotnēji, kad vēl negaidīju bērnu, biju skeptiski noskaņota pret dzemdībām ūdenī, tagad varu teikt, ka siltais ūdens ļoti relaksē, nomierina un nav nepieciešama nekāda dzemdību sāpju atvieglošana. Man nebija arī bažu, ka esmu tālu prom no Rīgas, jo šajā dzemdību mājā strādā augsti kvalificēti speciālisti. Jau iepriekš ar Gati turp braucām un iepazināmies, ka dzemdību mājā viss ir aprīkots tā, ka nepieciešamības gadījumā bērnam var sniegt profesionālu palīdzību. Ar mierīgu prātu varēju uzticēties savai vecmātei Aijai Mikovai,” uzsver Maija, kurai spilgti paliks atmiņā 5. janvāra rīts, kad pa ģimenes radību mājas istabiņas logu Maija un Gatis vēroja, kā karoga mastā tiek pacelts rozā karogs. „Tas par godu Sāriņas dzimšanai, jo šajā radību mājā mūsu meita ir pirmā meitenīte, kas dzimusi Jaunajā gadā. Lai nosvinētu mūsu dzīves vissvarīgāko notikumu, Gatis bija pasūtījis torti, uz kuras lieliem burtiem bija rakstīts Sāra,” atklāj jaunā māmiņa.

Dziedātāja jau sen loloja sapni par mazuli, tāpēc pēdējos gaidību mēnešos atteicās no aktīvas koncertēšanas, bet atbalstīja mīļotā vīrieša Gata biznesu — ķermeņa sildītāju oficiālā izplatītāja Baltijas valstīs SIA „Baltic Flames” jauno reklāmas kampaņu. Maija pat kļuvusi par jauno produktu reklāmas seju.

Šobrīd visa dziedātājas ikdiena ir pakārtota meitai. „Sāriņai ļoti labi sanāk pievērst mūsu uzmanību, viņa paceļ balss toni un mūs diriģē pēc sava prāta. Tāpēc pagaidām visu pakārtojam viņai. Uz maiņām abi ar Gati mainām pamperus un barojam mazulīti. Mums tas viss ir jauns, un ļoti cenšamies,” skaidro māmiņa.

Kasjauns.lv sveic laimīgos vecākus!

Santa Sergejeva/Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva

Tēmas