„13 gadu vecumā svēru centneru! Tagad gribu būt modele” – no šokolādes atkarīgas meitenes stāsts. FOTO
„Jo biežāk par sevi dzirdēju, cik neglīta un resna esmu, jo vairāk cepumu ripoja manā kuņģī,” skaistule komentē savus pusaudzes gadus.
Trakā pasaule
2013. gada 6. aprīlis, 10:03

„13 gadu vecumā svēru centneru! Tagad gribu būt modele” – no šokolādes atkarīgas meitenes stāsts. FOTO

Jauns.lv

Ņirgājoties par dūšīgumu, kāds skolasbiedrs reiz pat metās sist viņai ar tenisa raketi! Tas bija pirms 5 gadiem. Tagad Emma atzīst: „Biju atkarīga no šokolādes cepumiem. 13 gadu vecumā svēru gandrīz 100 kilogramus”.

Taču tagad prāvais svars ir pagātnē un dažās fotogrāfijās. Pašreizējo britu meitenes Emmas izskatu nu apskauž pat tie, kas skolā par viņu smējās. Svara pārmaiņu iemesls aprakstāms burtiski vienā teikumā: viņa vienkārši atteicās no saviem mīļākajiem saldumiem, proti, kārtainajiem šokolādes cepumiem.

„Jā, šie cepumi bija mana atkarība. Un jo vairāk par sevi dzirdēju, cik neglīta un resna esmu, jo vairāk cepumi ripoja manā kuņģī,” skaistule komentē savus pusaudzes gadus. Vēl bez cepumu iepakojumiem viņa ik dienas izdzēra vismaz 7 krūzītes karstas šokolādes. Emma bija atkarīga no šokolādes.

Meitenei palīdzēja viņas mamma. Kad Emma reiz simulēja slimību, lai nebūtu jāapmeklē skola, kur vienaudži smējās, māte saprata, ka bērns cieš no pazemojumiem. Māte sāka uzraudzīt, lai iesākumā dārzeņi un augļi mītos ar šokolādes cepumiem, un arvien vairāk palielināja veselīgā ēdiena proporciju maltītēs, kā arī nenesa mājās cepumus.

Kad viņai bija 15 gadu, atkarībai no šokolādes pienāca gals. Tas izdevās tāpēc, ka meitene redzēja savas aprises un savu seju maināmies. Nebūdama tusnīga, iezīmējās ļoti skaisti sejas vaibsti – tik daiļi, ka Emmas pašapziņa uzkāpa nebijušos augstumos un viņa izvirzīja sev mērķi: piedalīties Lielbritānijas „Miss Teen Queen”.

Un viņai tas izdevās: konkursā meitene piedalījās jau kā 50 kilogramus smaga būtne. Tagad viņas mērķis ir modeles karjera, bet cepumiem un šokolādei viņa joprojām saka stingru „nē”, galu galā viņa apzinās, ka šokolādes garša ir viņas atkarība, labāk nemaz nesākt!


Kasjauns.lv, Foto: Bulls Press

Tēmas