foto: Pixabay.com
"Lidl" vai "Aldi"? Briti noskaidrojuši, kurš ir lētākais un kurš dārgākais pārtikas lielveikals
Bizness un ekonomika
2020. gada 22. augusts, 05:37

"Lidl" vai "Aldi"? Briti noskaidrojuši, kurš ir lētākais un kurš dārgākais pārtikas lielveikals

Jauns.lv

Lielbritānijā, kur pārtikas lielveikalu tīklu cīņa par patērētāju maciņu saturu ir krietni sīvāka lielās konkurences dēļ, ir izplatīts ik mēnesi noskaidrot – kurš veikals pircējiem ir visizdevīgākais.

Patēriņa eksperti no organizācijas “Which?” jūlijā veiktajā izpētē iekļāva 85 produktus, tostarp pārtiku, dzērienus un mājsaimniecības preces, lai noskaidrotu, kurš no tīkliem piedāvā lētākās iepirkšanās opcijas cilvēkiem.

Atklājās, ka šomēnes zemāko cenu līderis Lielbritānijā bijis veikalu tīkls “Aldi”, kur atlasītais produktu grozs izmaksāja 78,50 sterliņa mārciņas (87 eiro), bet par nepilnu mārciņu dārgāks bija veikalu tīkls “Lidl”, kurš drīzumā atklās savus veikalus arī Latvijā, un patērētāji varēs pārliecināties, vai arī pie mums šis tīkls preces piedāvās par zemākām cenām nekā “ierastajos” lielveikalos.

Cilvēki ķer akcijas "Lidl" veikalos Lietuvā 2017. gada vasarā

15.decembrī Lietuvas pilsētā Panevēžā atvērts Eiropā pazīstamā zīmola "Lidl" veikals.

gallery icon

Trešo vietu šajā sarakstā ieņēma “Asda”, kur izvēlēto preču grozs izmaksāja 88,29 mārciņas.

Tikmēr jūlijā dārgākajā Lielbritānijas lielveikalā “Waitrose”  izvēlēto preču klāsts bija teju par 44 mārciņām dārgāks nekā “Aldi”.

Šajā apskatā tiek iekļauti kā dažādu ražotāju piedāvātie produkti, tā pašu veikalu tīklu pārtikas preču zīmoli.

Zināms, ka drīzumā “Lidl” atvērsies arī Latvijā. Jau jūlijā veikala pārstāvji ziņoja par 10 veikala ēku nodošanu ekspluatācijā, tomēr precīzs atklāšanas datums aizvien nav zināms.

Tā Latvijā būvē "Lidl" loģistikas centru

gallery icon

Jaunuzceltais loģistikas centrs Dzelzavas ielā 131, Rīgā, kura platība ir 51 000 kvadrātmetru, nodrošinās "Lidl" veikalu darbību Latvijā un Igaunijā. Tajā atradīsies arī uzņēmuma galvenais birojs. "Lidl Latvija" loģistikas centra būvniecībā ieguldīti vairāk nekā 55 miljoni eiro.

"Lidl" ir pārstāvēts 32 pasaules valstīs. Baltijas valstīs pašlaik "Lidl" veikali ir tikai Lietuvā, bet Latvijā uzņēmums plāno veikalus atvērt tuvākajā laikā, tādējādi vairākās pilsētās notiek aktīva veikalu būvniecība.

Āgenskalnā iepretim Kalnciema tirdziņam atbrīvots laukums "Lidl" celtniecībai

Pārdaugavā, Kalnciema un Melnsila ielu stūrī, uzsākta lielveikala „Lidl” būvniecība, kas izpelnījusies daudzu rīdzinieku sašutumu, jo tiks degradēta vēsturiskā Āgenskalna ...

gallery icon