foto: Ekrānuzņēmums no LTV.
Biedē vai nebiedē? Latviešu uzņēmēji Lielbritānijā prognozē, vai "Brexit" viņus skars
Dace Baumane
Bizness un ekonomika
2018. gada 5. augusts, 21:56

Biedē vai nebiedē? Latviešu uzņēmēji Lielbritānijā prognozē, vai "Brexit" viņus skars

Jauns.lv

Latvieši uzņēmēji, kuri strādā Lielbritānijā, pagaidām neraizējas, kas notiks pēc Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības. Vairums plāno savu biznesu paplašināt, jo uzskata, ka ekonomiskā situācija būtiski nemainīsies, vēstī Latvijas Televīzijas raidījums “Panorāma”. 

Latvietes Daces Baumanes kompānija, kas piegādā preces ēdināšanas nozarei, par klientu trūkumu nesūdzas. "Taylors Consumables Ltd." direktore Baumane stāsta, ka viņas uzņēmums vairāk importē, nevis eksportē. Importē pārsvarā no Itālijas, Spānijas un Francijas. Uzņēmēja uzskata, ka pēc "Brexit" nevajadzētu būt tik krasām pārmaiņām. "Es ceru, ka nebūs," viņa saka. 

Arī Māris Grāvītis, kurš nodarbojas ar importu no Ķīnas, par izstāšanos nezutraucas, jo ievadmuitu jau tāpat jāmaksā tagad.

Viņš uzskata, ka tad, ja importam no Eiropas Savienības tiks piemēroti kādi papildu nodokļi, viņa bizness varētu tikai iegūt, jo viņš preces ieved no Ķīnas. 

Igo Konrāds, kura galvenais bizness ir interneta mājaslapu izstrāde un printēšanas pakalpojumi, uzskata, ka runas par problēmām pēc "Brexit" ir iebiedēšana un ekonomiskā situācija īpaši nemainīsies.

"Nelieliem uzņēmumiem kā mums, kas pārsvarā tirgojas "Amazon" un "Ebay", lielajās interneta vietnēs, mums īsti neko neietekmēs. Es domāju, ka "Brexit" vairāk ietekmēs lielās kompānijas, tādas kā mašīnrūpnīcas," viņš saka.