Ups, Saeimas ēdnīcā atkal samazinājušās cenas. FOTO
Ēdienkartē bija arī divu veidu kompleksās pusdienas: vienas veģetāriešiem, citas – pārējiem.
Bizness un ekonomika
2016. gada 16. septembris, 06:10

Ups, Saeimas ēdnīcā atkal samazinājušās cenas. FOTO

Jauns.lv

Parlamenta ēstuves vienmēr izcēlušās ar to, ka cenas tur parasti ir mazliet zem vidējām. Lai arī katru gadu deputātu algas tiek palielinātas, paradokss, bet vasaras brīvlaikā ēdnīcā atkal reģistrēts cenu kritums.

Pēc Kasjauns.lv vērojumiem, samazinājums nav visiem produktiem, bet kefīrs, piemēram, krities cenā par septiņiem centiem un maksā 43 centus.

Šoruden ēdnīcā parādījušies arī jauni pavāri un ēdienkarte piedzīvojusi izmaiņas. Pirmajā Saeimas rudens sesijas darbadienā ēdnīcā bija iegādājama vairāku veidu svaigi spiesta sula par eiro glāzē, dažādi salāti, visu veidu gaļa kā cepta, tā sautēta un vārīta. Un, protams, saldie ēdieni, kas Saeimā vienmēr bijuši topā.

Ēdienkartē bija arī divu veidu kompleksās pusdienas: vienas veģetāriešiem, citas – pārējiem. Skābeņu zupa un veģetārais sautējums ar glāzi kompota maksāja 2.20 eiro, savukārt pupiņu dārzeņu zupu ar gaļu un vistas gaļas šnicele ar piedevām plus glāze kompota maksāja 2.60 eiro.

Lielākā daļa deputātu gan pēc pirmās sēdes raitā solī pameta Saeimas ēku un pusdienot izvēlējās citviet. Ēdnīcas darbinieki bija nedaudz vīlušies, jo bija krietni pūlējušies, lai deputātiem būtu iespēja paēst gardas pusdienas.


Kasjauns.lv / Foto: Nauris Garkaklis, no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva