Triecienos cietuši vismaz 30 cilvēki.

Krievijas trieciens Harkivai, 15. septembrī

Krievija uz Harkivu izšāvusi vismaz sešas vadāmās aviobumbas, kā rezultātā aizdegusies augstceltne un ievainoti vismaz 30 cilvēki.

Pasaulē
2024. gada 15. septembrī, 18:15

FOTO, VIDEO: Krievija uz Harkivu izšāvusi sešas vadāmās aviobumbas - cietis vismaz 41 cilvēks

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv / LETA

Krievija uz Harkivu izšāvusi vismaz sešas vadāmās aviobumbas, kā rezultātā aizdegusies dzīvojamā ēka un cietis vismaz 41 cilvēks. Glābēji vēl aizvien turpina dzīvojamās ēkas gruvešos meklēt izdzīvojušos.

FOTO, VIDEO: Krievija uz Harkivu izšāvusi sešas va...

"Bumba izraisīja ugunsgrēku dzīvojamā ēkā, bojāta ir arī vietējā infrastruktūra. Bet trīs cietušo stāvolis ir smags," vietnē "Telegram" pavēstīja Harkivas apgabala administrācijas vadītājs Oļehs Sinehubovs. Savukārt Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis vietnē "Telgram" paziņoja, ka trāpīts augstceltnei, kurā izcēlies ugunsgrēks starp devīto un 12.stāvu.

“Cilvēku glābšanā ir iesaistīti visi dienesti. Paldies visiem, kas palīdz,” vēsta Zelenskis. Tāpat pēc uzbrukuma Ukrainas prezidents aicināja starptautisko sabiedrību ļaut Ukrainai izmantot tās piegādātos ieročus pa mērķiem Krievijas teritorijā. "Krievijas teroru var apturēt. Bet, lai to izdarītu, mums ir jāpārvar bailes pieņemt spēcīgus lēmumus," noradīja Zelenskis.

Prezidenta biroja vadītājs Andrijs Jermaks dalījās ar video, kurā redzamas uzbrukuma sekas. Viņš savos izteikumos asi kritizēja Krievijas autoratīvo līderi Vladimiru Putinu par "tukšiem draudiem par karu ar NATO, apgalvojot, ka Krievija cīnās tikai ar civiliedzīvotājiem un atkāpjas sastopoties ar cienīgu pretinieku". 

Līdz pulksten 19:00 ievainoto skaits bija pieaudzis līdz 41, tai skaitā cietuši trīs bērni. Divpadsmit cilvēki tika hospitalizēti, bet viena sieviete un 12 gadus vecs zēns patlaban atrodas smagā stāvoklī. Daži upuri tiek ārstēti uz vietas, un turpinās evakuācijas pasākumi, jo zem drupām var būt iesprostoti cilvēki.

Sprādzieni Harkivā sākās svētdien, 15. septembrī, pēc pulksten 15.00. Ukrainas gaisa spēki jau iepriekš bija brīdinājuši par raķešu draudiem reģionā. Harkivas mērs Ihors Terehovs ziņoja, ka ievainoti 35 cilvēki, tai skaitā trīs bērni. Sinehubovs pavēstīja, ka krievu okupanti uz pilsētu ir izšāvuši vismaz sešas vadāmās aviobumbas.