foto: Vida Press
Kremļa kritiķis Vladimirs Kara-Murza no cietuma Omskā pārvests uz nezināmu vietu
Kremļa kritiķis Vladimirs Kara-Murza.
Pasaulē
2024. gada 30. janvāris, 12:35

Kremļa kritiķis Vladimirs Kara-Murza no cietuma Omskā pārvests uz nezināmu vietu

Jauns.lv

42 gadus vecais Kara-Murza, kurš izcieš 25 gadu cietumsodu par valsts nodevību, pašlaik ir pazudis bez vēsts, jo ir pārvests uz nezināmu vietu.

Pazudis no Sibīrijas cietuma, kurā viņš atradās, pirmdien paziņoja viņa kolēģi. Vladimirs Kara-Murza ir ievērojams Krievijas opozīcijas pārstāvis, kurš izcieš 25 gadu cietumsodu par valsts nodevību.

Aktīvists un žurnālists Aleksandrs Podrabineks sociālajā tīklā Facebook rakstīja, ka mēģinājis nosūtīt vēstuli Kara-Murzam uz cietumu Omskas apgabalā, bet dokuments atgriezies ar piezīmi, ka Kremļa kritiķa tur vairs nav.

Kā ziņo telegram ziņu kanāls "Agentstvo", Kara-Murzas advokāts Vadims Prohorovs sacīja, ka vēl viens advokāts pirmdien mēģinājis apmeklēt politisko aktīvistu un žurnālistu, taču viņam tika paziņots, ka viņa cietumā nav.

42 gadus vecais Kara-Murza pārdzīvoja divus saindēšanās gadījumus, kuros viņš vainoja Krievijas varas iestādes. 2022. gadā viņš tika arestēts un vēlāk notiesāts uz 25 gadiem cietumā par apsūdzībām, kas izrietēja no tā paša gada runas Arizonas Pārstāvju palātā ASV, kurā viņš nosodīja Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Viņš ir noraidījis pret viņu izvirzītās apsūdzības, kuras viņš uzskata par sodu par pretošanos Vladimiram Putinam. Viņš salīdzināja pret viņu ierosināto lietu ar paraugprāvām Josifa Staļina laikā.