foto: ekrānuzņēmums no video
Ziemeļmaķedonijā prokrieviskas partijas deputāts uzbrūk parlamenta spīkerim un salauž viņa datoru
"Kreisā partija", kuras biedrs Borislavs Krmovs redzams laužot parlamenta aprīkojumu, ir Ziemeļmaķedonijā ir prokrievisks politiskais spēks, kuras saknes meklējamas Maķedonijas komunistiskajā partijā.
Pasaulē
2023. gada 22. novembris, 10:29

Ziemeļmaķedonijā prokrieviskas partijas deputāts uzbrūk parlamenta spīkerim un salauž viņa datoru

Jauns.lv

Pirmdien Ziemeļmaķedonijas parlamenta 131. sesijā neapmierināts "Kreisās partijas" ("Levice") deputāts Borislavs Krmovs uzbruka parmalenta vicespīkerim Goranam Misovskim.

Video redzams, kā Krmovs pēc dažiem skaļākiem vārdiem sāk mest vicespīkera sejā papīrus no savas tribīnes.

Drīz vien par upuri tiek izraudzīts arī Misovska datora monitors, kuru sadusmotais deputāts nolauž un aizmet, cieš arī vicespīkera telefons:

Tā it kā ar to vēl nebūtu gana, Krmovam pievienojās viņa partijas līderis Dimitars Apasjevs, kurš turpināja mest sejā vicespīkerim papīrus un klaigāt.

Pats Misovskis tikmēr notiekošo uztvēra ar mieru, ik pa laikam paskatoties sāņus. Sēde tika pārtraukta.

Kā vēsta Ziemeļmaķedonijas valsts pārvaldītā ziņu aģentūra "Anadolu Agency", Misovskim mestas lapaspuses no parlamenta Kārtības ruļļa grozījumiem.

Cauri tik viegli parlamentā neizgāja vien divu "Kreisās partijas" ievēlēto, jau pieminēto deputātu iesniegtais 2461 grozījums.

"Kreisā partija" Ziemeļmaķedonijā ir prokrievisks politiskais spēks, kuras saknes meklējamas Maķedonijas komunistiskajā partijā.

Tā kritizē NATO kā "karu uzsācēju", vienlaikus atbalstot Krievijas uzsākto masīvo iebrukumu un izvērsto karu Ukrainā.