foto: AFP/Scanpix
VIDEO: pārskaities Prigožins draud atvilkt vagneriešus no Bahmutas
Krievu algotņu bandas "Vagner" dibinātājs Jevgēņijs Prigožins.
Pasaulē
2023. gada 5. maijs, 12:16

VIDEO: pārskaities Prigožins draud atvilkt vagneriešus no Bahmutas

Jauns.lv/LETA

Neapmierināts ar munīcijas trūkumu, krievu algotņu bandas "Vagner" dibinātājs Jevgēņijs Prigožins piektdien paziņojis, ka atvilks vagneriešus no frontes līnijas Bahmutā.

"2023. gada 10. maijā mums būs jānodod mūsu pozīcijas Bahmutā Aizsardzības ministrijas vienībām un jāatvelk "Vagner" vienības uz aizmugures nometnēm," savā "Telegram" kanālā paziņoja Prigožins.

Viņš norādīja, ka munīcijas trūkuma dēļ vagnerieši mirst bezjēdzīgā nāvē.

Prigožins iepriekš publiskoja sociālajos medijos video, kurā, ejot starp kritušo kaujinieku līķiem, lūdz Krievijas Aizsardzības ministriju piegādāt vairāk munīcijas.

Progožins jau vairākkārt žēlojies par "lādiņu badu" un apsūdz atsevišķus Krievijas karaspēka komandierus "valsts interešu nodevībā".

Prigožins, kurš savulaik dēvēts par diktatora Vladimira Putina pavāru un iepriekš centās turēties ēnā, sākoties atkārtotajam Maskavas iebrukumam Ukrainā, atklāti atzinis, ka ir "Vagner" dibinātājs, un sācis spēlēt arvien pamanāmāku lomu Krievijas politikā. Taču tas daļā Krievijas elites izraisījis nepatiku, jo tā bijušo kriminālnoziedznieku, kas savulaik tiesāts par laupīšanu, neuzskata par piederīgu savam lokam.