foto: REUTERS/SCANPIX
Krievu karaspēks mainījis taktiku pie Bahmutas, tomēr Ukrainas karavīriem izdodas noturēt pozīcijas
Ukraiņu artilēristi pie Bahmutas.
Pasaulē
2023. gada 6. februāris, 21:47

Krievu karaspēks mainījis taktiku pie Bahmutas, tomēr Ukrainas karavīriem izdodas noturēt pozīcijas

Jauns.lv

Krievijas okupācijas karaspēks mainīja uzbrukumu taktiku pie Bahmutas, Doņeckas apgabalā. Pirmo reizi ienaidnieks vienlaikus iebruka pilsētā pa 7 km garu fronti, taču Ukrainas karavīri savas pozīcijas saglabājuši, vēsta “Unian”.

Zemessardzes bataljona "Svoboda" rotas komandiera vietnieks Andrejs Krivuščenko ēterā “Espresso” sacīja, ka situācija Bahmutā ir stabili saspringta, tāpat kā iepriekšējos mēnešos, kuru laikā krievi cenšas ieņemt pilsētu. Pēc viņa teiktā, visi labi apzinās, ka ienaidniekam tas neizdodas.

Tomēr iebrucēji pienāca ļoti tuvu vienai no svarīgajām šosejām, kas ļauj veikt piegādes Bahmutai. Militāristi atzīmēja, ka notiek ļoti aktīvas kaujas.

"Krievi mainīja taktiku - pirmo reizi ienaidnieks 7 km frontē vienlaikus veica uzbrukuma darbības, attālums starp ienaidnieka karavīriem bija 20-30 metri. Tas viss notika ar smagās artilērijas atbalstu. Aktīvā fāze uzbrukums ilga stundu un līdz trīs stundām karaspēka izvešanai. Neviena Ukrainas bruņotu spēku pozīcija netika natdota. Tā bija mūsu mazā uzvara," rezumēja Krivuščenko.

Zemessardzes 4. operatīvās brigādes bataljona Svoboda komandiera vietnieks Vladimirs Nazarenko sacīja, ka Krievijas iebrucēji turpina koncentrēt ievērojamus spēkus Bahmutas ieņemšanai. Ienaidnieks katru dienu cieš smagus zaudējumus.