foto: Dorsetas policija
Mistērija ap piejūras pilsētā Anglijā atrastu vīrieti; policija domā, ka viņš ir latvietis
Attēlā redzamais vīrietis tika atrasts Veimutā pērnā gada septembrī
Pasaulē
2023. gada 9. janvāris, 13:53

Mistērija ap piejūras pilsētā Anglijā atrastu vīrieti; policija domā, ka viņš ir latvietis

Jauns.lv

Īsta mistērija šobrīd nodarbina Dorsetas likumsargu un iedzīvotāju prātus - tur piejūras pilsētā atrasts kāds ap 40 gadu vecs vīrietis bez atmiņas. Likumsargi uzskata, ka, iespējams, viņa dzimtene ir Latvija.

Policija vīrieti atradusi trešdien, 2022. gada 28. septembrī, Dorsetas grāfistes piejūras pilsētā Veimutā. Galvā viņam bijusi melna motociklista ķivere, bet līdzi melna mugursoma. Viņš bija ģērbies melnā kreklā, melnā ādas jakā, melnās bikses un brūnos zābakos. Atrašanas brīdī vīrietim bijuši gari, cirtaini mati un gara bārda.

Vīrietis runā ar Austrumeiropas akcentu un tiek uzskatīts, ka viņa dzimtā valoda ir latviešu.

Pēc gandrīz četriem mēnešiem policija joprojām nav noskaidrojusi 175 centimetru garā vīrieša identitāti.

Dorsetas policijas darbiniece Bekija Bārnsa norāda: "Mēs turpinām veikt izmeklēšanu, lai mēģinātu noskaidrot šī vīrieša identitāti, tostarp sazinoties ar Interpolu un citām partneraģentūrām. Tomēr mēs joprojām nevaram apstiprināt šī vīrieša identitāti, un viņš nav spējis mums pastāstīt, kas viņš ir, vai sniegt jebkādu informāciju par to, no kurienes viņš vai viņa ģimene nāk."

Šobrīd vīrietis atrodas veselības dienesta aprūpē.

Policijas darbinieki pārbaudījuši ziņojumus par pazudušām personām, tomēr nekas līdz šim nav uzvedinājis atbildes par to, kas vīrietis īsti ir.

Ikviens, kuram ir informācija par vīrieša identitāti, tiek lūgts sazināties ar Dorsetas policiju.