foto: REUTERS/SCANPIX
ES piemērojusi Irānai jaunas sankcijas
Ugunsdzēsēji palīdz vietējai sievietei evakuēties no Krievijas bezpilota lidaparāta trieciena nopostītas dzīvojamās ēkas, ko vietējās varas iestādes uzskata par Irānā ražotiem bezpilota lidaparātiem (UAV) Shahed-136 Krievijas uzbrukuma Ukrainai laikā Kijevā, Ukrainā 2022. gada 17. oktobrī.
Pasaulē
2022. gada 12. decembris, 22:41

ES piemērojusi Irānai jaunas sankcijas

Jauns.lv/LETA

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu ārlietu ministri pirmdien vienojušies par jaunām sankcijām Irānas garīdzniekiem, amatpersonām un valsts mediju darbiniekiem saistībā ar protestu brutālo apspiešanu.

Sankcijas piemērotas arī ekspertiem, kas, kā uzskata Brisele, ir saistīti ar militāro bezpilota lidaparātu piegādi Krievijai, kas tos izmanto karā Ukrainā.

Ministri piemēroja aizliegumu ieceļot ES un iesaldēja līdzekļus 20 personām, kā arī iesaldēja Irānas valsts kontrolētās mediju korporācijas IRIB līdzekļus.

Irānā protesti aizsākās pēc 22 gadus vecās Mahsas Amini nāves 16.septembrī tikumības policijas apcietinājumā. Protesti strauji pārauga plašākā neapmierinātībā ar situāciju valstī un ar 83 gadus veco Irānas augstāko garīgo līderi ajatollu Ali Hameneji.

Irānas varasiestādes protestus nežēlīgi apspiež.

Irānā pirmdien tika izpildīts nāvessods otrajam ieslodzītajam, kas notiesāts saistībā ar protestiem. Vīrietis tika publiski pakārts no celtņa.