foto: REUTERS/SCANPIX
Kolorādo geju kluba šāvējam izvirza 305 apsūdzības
Cilvēks skatās uz ziediem un piemiņas lietām, kas atstātas pie memoriāla Club Q pēc masu apšaudes LGBTQ naktsklubā Kolorādospringsā, Kolorādo, ASV 2022. gada 26. novembrī.
Pasaulē
2022. gada 6. decembris, 23:50

Kolorādo geju kluba šāvējam izvirza 305 apsūdzības

Jauns.lv/LETA

22 gadus vecais Andersons Oldrihs tiek apsūdzēts par iekļūšanu geju naktsklubā Kolorādospringsā un piecu cilvēku nogalināšanu ar AR-15 tipa šauteni, vēsta laikraksts "The Guardian".

Aizdomās turamajam, kurš apsūdzēts par iekļūšanu Kolorādo geju naktsklubā, tērpies bruņuvestēs un šaušanas atklāšanā ar AR-15 tipa šauteni, nogalinot piecus cilvēkus un ievainojot vēl 17, otrdien prokurori izvirzīja apsūdzības 305 noziedzīgos nodarījumos, tostarp naida noziegumos un slepkavībās.

22 gadus vecais Andersons Lī Oldrihs tiesas sēdes laikā izskatījās modrs. Iepriekšējā tiesas sēdē tikai dažas dienas pēc apšaudes apsūdzētā galva un seja bija klāta ar sasitumiem. 

Izmeklētāji sacīja, ka Aldrihs 19. novembrī īsi pirms pusnakts iegāja klubā "Club Q", LGBTQ kopienas "svētnīcā" konservatīvajā Kolorādospringsas pilsētā, un sāka šaut "drag-queen" dzimšanas dienas svinību laikā. 

Oldriham tika izvirzītas apsūdzības naida noziegumos, taču prokurori iepriekš bija teikuši, ka nav pārliecināti, vai šīs apsūdzības paliks nemainīgas, jo viņiem bija jāizvērtē, vai ir pietiekami pierādījumi, lai pierādītu, ka tas ir naida noziegums.