foto: Matthew Chattle/Shutterstock/ Vida Press
Irānā piedāvā iesaldēt bankas kontus hidžābu nenēsājošām sievietēm
Irāņu protesti
Pasaulē
2022. gada 6. decembris, 13:12

Irānā piedāvā iesaldēt bankas kontus hidžābu nenēsājošām sievietēm

Jauns.lv

​​​​​​​Irānā ierosina iesaldēt hidžāba nēsāšanas noteikumus neievērojošo sieviešu banku kontus.

Par to paziņoja Irānas parlamenta deputāts un Islama kultūras padomes komisijas loceklis Hoseins Dželali. Viņš uzskata, ka aresta vietā daudz efektīvāk būtu sievietēm vispirms izteikt rakstveida brīdinājumu, bet atkārtota pārkāpuma gadījumā iesaldēt viņu bankas kontus.

Šādi, viņaprāt, varētu nieka vienas vai divu nedēļu laikā pilnībā noslāpēt protesta akcijas valstī, un pēc tam pilnīgi visas sievietes Irānā nēsātu lakatus un hidžābus, kā tas bijis agrāk, vēsta Krievijas izdevums “Lenta.ru”, atsaucoties uz irāņu laikrakstu “Donya-e-Eqtesad”.

Irānā protesti turpinās jau vairāk nekā divus mēnešus. Tie sākās pēc 22 gadus vecās Mahsas Amini nāves 16. septembrī tikumības policijas apcietinājumā. Tikumības policija bija aizturējusi Irānas kurdieti par nepareizu galvas lakata valkāšanu. Tiek uzskatīts, ka nāves cēlonis bija cietušās nežēlīga piekaušana. Vēlāk protestos, kuru laikā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 300 cilvēku, tika pausta neapmierinātībā ar valstī notiekošo un pašu garīgo līderi ajatollu Ali Hameneji. Pirms dažām dienām ziņoja, ka tikumības policija tiek izformēta.