Pasaulē
2022. gada 3. septembris, 18:05

Lietuvā vīrietis nodūris vilku, kas viņam uzbrucis

Jauns.lv

Iedzīvotāji Kupišķos, Lietuvā, dzīvo bailēs, jo vilki jau nedēļu ložņājot pa pagalmiem, nogalinot aitas un kumeļus. Kāds vilks uzbrucis arī vietējam iedzīvotājam Elfaizam Ismailovam.

Par notikušo Lietuvas medijiem pastāstījusi vīrieša meita Edīte Ismailova. Vilks tēvam uzbrucis ceturtdien, sakožot roku.

Uzbrukums gan beidzies ar plēsoņa nāvi, jo vīrietis aizstāvoties viņu nodūris. Ievainojumu dēļ tēvu nācies nogādāt uzņemšanas nodaļā, kur viņam pārsieta roka, bet nopietnas traumas nav gūtas.

Meita stāsta, ka vilku tēvs pamanījis bija jau iepriekš, kad tas gribējis nokost kazu. Nākamajā dienā izgājis ārā, kad dzirdējis suņu rejas. Devies ar nazi uz kūti, kur arī sastapies ar vilku.

Vilks uzbrucis zemniekam, kuram vienā rokā, par laimi, bija līdzi paņemtais nazis.

Sociālajā vietnē "TikTok" Edīte ievietojusi arī video, kur redzams gan nogalinātais vilks, gan vīrieša sakostā roka. (Brīdinām, nepatīkami skati!)

Ziņu portālam tv3.lt Vides aizsardzības departamenta speciālisti apstiprinājuši, ka ir saņēmuši ziņojumus par plēsēju uzbrukumiem. Par klaiņojošajiem vilkiem sākta izmeklēšana.