foto: AP/Scanpix
MI6 vadītājs: Putins jau sākotnēji plānoja civiliedzīvotāju masveida slepkavības
Lielbritānijas ārējā izlūkdienesta MI6 vadītājs Ričards Mūrs (attēlā) šādu viedokli paudis tvītā, atbildot uz Lielbritānijas ārlietu ministres Lizas Trasas aicinājumu saukt pie atbildības tos, kas vainojami Krievijas karaspēka pastrādātajās zvērībās Bučā, Irpiņā un citviet Ukrainā.
Pasaulē
2022. gada 4. aprīlis, 20:00

MI6 vadītājs: Putins jau sākotnēji plānoja civiliedzīvotāju masveida slepkavības

Jauns.lv / LETA

Lielbritānijas ārējā izlūkdienesta MI6 vadītājs Ričards Mūrs uzskata, ka Krievijas prezidenta Vladimira Putina plāni jau sākotnēji ietvēruši civiliedzīvotāju masveida slepkavības.

Mūrs šādu viedokli paudis tvītā, atbildot uz Lielbritānijas ārlietu ministres Lizas Trasas aicinājumu saukt pie atbildības tos, kas vainojami Krievijas karaspēka pastrādātajās zvērībās Bučā, Irpiņā un citviet Ukrainā.

"Mēs zinām, ka Putina iebrukuma plāni ietvēra armijas un izlūkdienestu īstenotas masveida slepkavības," norādījis Mūrs, piebilstot, ka ziņojumi par civiliedzīvotāju slepkavībām ir šausminoši.

Aizsardzības un drošības eksperts Džeks Vatlings raidorganizācijai BBC norādījis, ka civiliedzīvotāju masu slepkavības, līdzīgi kā Bučā, varētu būt plaši izplatītas Krievijas karaspēka okupētajās Ukrainas teritorijās.

Kara bērni: pašas spēcīgākās fotogrāfijas no Krievijas agresijas Ukrainā

gallery icon

"Tā nav vienreizēja zvērība. Tas ir veids, kā Krievija karo pret partizāniem," uzsvēris eksperts, piebilstot, ka šo zvērību mērķis ir atriebties iedzīvotājiem par pretošanos.

"Es domāju, ka tas būs ļoti plaši izplatīts," prognozē Vatlings.
"Viņi tāpat rīkojās Afganistānā. Viņi tāpat darīja Čečenijā un Otrajā pasaules karā. Tā ir pretpartizānu kara doktrīna, kas paredz kolektīvu sodīšanu," norādīja eksperts.

Kara sāpes un izmisums: cilvēki Ukrainā spiesti pamest mājas un savus mīļos

gallery icon

Skaudri skati: aplenktā Ukrainas pilsēta Mariupole 2022. gada martā

gallery icon