foto: Ekrānuzņēmums
Baznīcas zvanu vietā - uzlidojuma sirēnas. Drosmīgs ukraiņu pāris kopā priekos un bēdās
Jarina Arijeva un Svjatoslavs Fursins kopā gan priekos, gan bēdās.
Pasaulē
2022. gada 26. februāris, 22:37

Baznīcas zvanu vietā - uzlidojuma sirēnas. Drosmīgs ukraiņu pāris kopā priekos un bēdās

Jauns.lv

Jauns ukraiņu pāris liek ar pavisam citām acīm paskatīties uz frāzi "līdz nāve mūs šķirs". Jarina Arijeva un Svjatoslavs Fursins pat nāves briesmām ieskatās acīs būdami abi kopā, vēsta CNN.

Kaut tā nebija viņu plānotā kāzu diena, pāris gredzenus mija brīdī, kad viņu zemē iebruka Krievija. "Tas bija ļoti biedējoši," CNN ceturtdien sacīja Arieva (21), kura apprecējās ar savu Svjatoslavu (24) Kijevas Svētā Miķeļa klosterī.

"Tam būtu jābūt dzīves laimīgākajam brīdim, bet, izejot no baznīcas, ir jādzird šis," sacīja Kijevas pilsētas domes deputāte Arijeva.

Pāra kāzas bija plānotas 6. maijā un svinību vietai tika izraudzīta visnotaļ mājīga terase ar skatu uz Dņepras upi. Romantisko plānu saberza putekļos Vladimira Putina bēdīgi slavenais paziņojums.

"Mēs cīnīsimies par savu zemi"

Pāris, kas 2019. gada oktobrī sastapās protesta akcijā Kijevas centrā, nolēma, ka vēlas apprecēties, jo nav nezina, kāda būs viņu tālākā dzīve. "Situācija ir smaga. Mēs cīnīsimies par savu zemi," sacīja Arijeva. "Mēs varbūt varam nomirt, un mēs vienkārši gribējām būt kopā pirms visa tā."

Jaunais pāris pēc kāzām bija plānojis doties uz vietējo Teritoriālās aizsardzības centru, lai kopīgiem spēkiem palīdzētu aizstāvēt savu valsti. "Mums tā ir jāaizsargā. Mums ir jāaizsargā cilvēki, kurus mīlam, un zeme, kurā dzīvojam," viņa sacīja. "Es ceru uz labāko, bet daru visu iespējamo, lai aizsargātu savu zemi." Arijeva nezina, kāds uzdevums tiks uzticēts pārim. "Varbūt viņi mums vienkārši iedos bruņas, un mēs iesim un cīnīsimies. Varbūt mēs palīdzēsim ar kaut ko citu. Viņi izlems," viņa sacīja.

Krievijas spēku radītais posts Ukrainā

Sociālajos tīklos sāk parādīties arvien vairāk foto un video no apdzīvotām vietām Ukrainā, kur pēc Krievijas veiktām apšaudēm iedzīvotājiem atklājas ...

gallery icon


Arijeva raksturoja savu vīru, kā savu "tuvāko draugu uz Zemes" un izsaka cerību, ka kādu dienu viņi varēs pienācīgi nosvinēt savu laulību.