Pasaulē
2022. gada 22. janvāris, 15:51

ASV avarē kravas mašīna ar 100 pērtiķiem, četri no tiem izbēg

Jauns.lv

Piektdien 21. janvārī Pensilvānijas štata austrumos uz automaģistrāles avarēja kravas automašīna, kas transportēja 100 pērtiķus. Pēc sadursmes ar citu transportlīdzekli četriem pērtiķiem izdevās izkļūt no krātiņiem un aizbēgt, vēsta „Reuters”.

Vietējā televīzija vēsta, ka štata policija un medību speciālisti pamanījuši vienu no izbēgušajiem pērtiķiem, kurš bija uzrāpies kokā netālu no negadījuma vietas, tomēr trīs citi palikuši brīvībā.

Sinoptiķi brīdināja, ka piektdienas vakarā temperatūra noslīdēs zem nulles.

foto: Ekrānuzņēmums
Pērtiķus vedušā kravas mašīna sadūrās ar atkritumu vedēju.

Avārija notika pēcpusdienā ap 15:30 netālu no Danvilas ciemata.

Krabjēdāji makaki (Macaca fascicularis) bieži tiek izmantoti laboratoriju pētījumos un negadījuma brīdī tika transportēti uz laboratoriju Floridā, vēsta laikraksts „New York Times”.

Līdz pat nakts tumsai Pensilvānijas štata policija un savvaļas dzīvnieku speciālisti aktīvi meklēja izbēgušos pērtiķus, tika iesaistīts arī helikopters, kurš izmantoja termokameras.

Policija publicēja attēlu ar pērtiķi, kas bija redzams kokā.

foto: Ekrānuzņēmums
Pensilvānijas štata policija vēlāk vienu no pērtiķiem atrada kokā.

"Vēlāk dzirdējām trīs šāvienus. Nav zināms, kāda veida ierocis tika izmantots. Nav zināms arī, kur atrodas pērtiķis un kāds ir viņa stāvoklis,” vēstīja „WNEP” reportieris.

Amatpersonas brīdinājušas sabiedrību ievērot distanci un netuvoties pērtiķiem. Izbēgušo dzīvnieku meklēšana turpinājās visu nakti.

Tēmas