foto: Ekrānuzņēmums
Pasažieri Odesas tramvajā nolamā ukraiņu pensionāri, kura agresīvi protestē pret krievu valodu
Vīrietis pensionārei ieteica "neriet".
Pasaulē
2020. gada 25. novembris, 07:56

Pasažieri Odesas tramvajā nolamā ukraiņu pensionāri, kura agresīvi protestē pret krievu valodu

Jauns.lv

Ukrainas pilsētas Odesas tramvajā pasažieri sarīkoja verbālu sadursmi ar pensionāri. Sirmā kundze asi aizrādīja citai sievietei, jo viņa atteikusies runāt ukraiņu valodā. Video ar šo incidentu tika publicēts sociālajos tīklos.

"Es nevēlos runāt ukraiņu valodā," teica viena no pasažierēm.

"Nevēlies...tad nosprāgsi...līdz vakaram," atbildēja kaujinieciski noskaņotā ukraiņu pensionāre.

foto: Ekrānuzņēmums
Vīrietis pensionārei ieteica "neriet".

Kamēr dāmas kārtoja attiecības, viņu asajā dialogā iejaucās kāds vīrietis, kurš stādījās priekšā kā likumsargu pārstāvis. Viņš vienai no iesaistītajām piedraudēja ar cietumsodu un lika "neriet", kā arī ieteica pārcelties uz "Ļvovu vai Ternopilu un svilpt tur".

Tajā brīdī aso vārdu apmaiņā iesaistījās vēl viena pasažiere, kura piedāvāja "izmest" agresīvo pensionāri no sabiedriskā transporta un nodot policijai.

Odesa ir pilsēta Ukrainas dienvidrietumos pie Melnās jūras. Visos pastāvēšanas laikos bijusi svarīga jūras osta. Kūrortpilsēta.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.