foto: AFP/Scanpix
Sīrijas ziemeļrietumos mājas pametuši desmitiem tūkstoši cilvēku
2020. gada 24. janvāris, 23:22

Sīrijas ziemeļrietumos mājas pametuši desmitiem tūkstoši cilvēku

Jauns.lv / LETA

Sīrijas režīma un tā sabiedrotā Krievijas izvērstās intensīvās bombardēšanas dēļ savas mājas Sīrijas ziemeļrietumos pametuši desmitiem tūkstoši cilvēku, piektdien paziņoja ANO Humāno lietu koordinācijas birojs (OCHA).

No 15. līdz 19.janvārim no nemiernieku spēku kontrolētajiem Alepo provinces rietumiem bēguši vairāk nekā 38 000 cilvēku, pavēstīja OCHA.

Pēc OCHA preses pārstāvja Deivida Svonsona teiktā, cilvēki dodas uz ziemeļiem uz Turcijas atbalstīto nemiernieku kontrolētajām teritorijām, var arī uz džihādistu kontrolēto kaimiņu provinci Idlibu.

Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) pavēstīja, ka dažus no pēdējo dienu postošākajiem uzlidojumiem veikusi Krievija.

Lielāko daļu Idlibas provinces un daļu no Alepo provinces joprojām kontrolē kaujinieku grupējumi, kas cīnās pret Sīrijas prezidenta Bašara al Asada spēkiem, tostarp grupējums, kurā iekļāvušies teroristu organizācijas "Al Qaeda" agrākā Sīrijas atzara kaujinieki.

Krievija kopš 2015.gada atbalsta Asada spēkus Sīrijas pilsoņkarā, kas sākās 2011.gadā, kad valdība mēģināja apspiest pret to vērstos protestus.

Karā gājuši bojā vairāk nekā 370 tūkstoši civiliedzīvotāju, bet miljoniem cilvēku pametuši mājas, lai dotos uz citām vietām valstī vai ārvalstīs.