foto: Alexander Demianchuk/TASS
Turcija krieviem kļuvusi par nāves kūrortu - tur šogad miruši jau 88 Krievijas pilsoņi
Turcijā ik gadu apmeklē vairāki miljoni atpūtnieku no Krievijas, kuru labsajūtai pat izveidots Kremlin Palace Hotel Antālijā.
Pasaulē
2019. gada 23. septembris, 05:45

Turcija krieviem kļuvusi par nāves kūrortu - tur šogad miruši jau 88 Krievijas pilsoņi

Kas Jauns Avīze

Šī tūrisma sezona Turcijā kļuvusi traģiska daudziem krievu atpūtniekiem – šogad turku kūrortos miruši 88 Krievijas pilsoņi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šī tūrisma sezona Turcijā kļuvusi traģiska daudziem krievu atpūtniekiem – šogad turku kūrortos miruši 88 Krievijas pilsoņi.
Uz kopējā tūristu fona gan šis skaitlis ir ļoti niecīgs. Pērn Turciju apmeklēja apmēram seši miljoni viesu no Krievijas, šogad būs vēl vairāk.

Pārāk karsti, un viss iekļauts

Krievijas vēstnieks Ankarā Aleksejs Jerhovs intervijā "RIA Novosti" stāsta, ka nāves iemesli ir “visbanālākie”. Cilvēki gados ar vāju sirdi neņem vērā, ka vasarā Turcijā ir karsti, smacīgi, augsts mitrums – “no tā infarkti, insulti un daudz kas cits”.
Tūristi arī neievēro satiksmes noteikumus. Vēstnieks iesaka būt uzmanīgiem, izmantot viesnīcu un tūrisma firmu piedāvāto transportu uz hoteli, izvairīties no lētiem, bet šaubīgiem piedāvājumiem. “Nu un, protams, ir ne mazums faktu, kad Krievijas pilsoņi, pārmērīgi izmantojot "viss iekļauts" sistēmas priekšrocības, paši kļūst par traģēdiju iemeslu, vispār neatceras par elementārām drošības normām,” atklāts ir diplomāts. "Viss iekļauts" labumos ietilpst arī neierobežots alkohola patēriņš, bet Jerhovs atgādina, ka apdrošinātāji nemaksā kompensāciju gadījumos, kad pie vainas bijusi žūpošana.

Nāve baseinā

Tomēr dzīvību zaudē ne tikai pārdzērušies atpūtnieki. Šovasar Turcijā gājuši bojā arī bērni. Augusta beigās baseina caurulē Bodrumā iesūca 12 gadus vecu meiteni, un viņa vēlāk slimnīcā nomira. Pat pēc sūkņa izslēgšanas izvilkt roku izdevās tikai kopā ar baseina flīzēm un ar septiņu vīriešu pūlēm. Turcijas policija veic izmeklēšanu. Septembra sākumā baseinā Antālijā noslīka piecus gadus veca meitene, bet 19 gadu veca maskaviete ūdens atrakciju parkā "Sealanya Seа Park" Alanjā pie Vidusjūras traģiski aizrijās ar ūdeni. Nelaime notika, kad jauniete peldēja ar masku zem ūdens baseinā ar eksotiskām zivīm.
Parka glābēji elpināja un veica sirds masāžu, bet velti. Kad pēc 15 minūtēm atbrauca mediķi, sieviete bija komā. Viņu pārveda uz slimnīcu Maskavā, taču glābt neizdevās.

Vecāki vaino orgānu zādzībā

Plašāk izskanējis skandāls ap 16 gadus vecu pusaudzi, kura nomira Turcijas slimnīcā, kur bija nogādāta ar asām sāpēm vēderā. Kā nāves iemesls minēts peritonīts jeb vēderplēves iekaisums, bet vecāki vainojuši ārstus orgānu izņemšanā.
Turku mediķi noliedz šīs apsūdzības un skaidro, ka meitene aizvesta uz slimnīcu novēloti, jo māte vispirms dažas dienas dakterējusi viņu ar aktīvo ogli. Antālijas veselības aizsardzības pārvaldes vadītājs Unals Hjulurs skaidro, ka sekcijas laikā izņemta dzemde un olnīcas, lai precīzi noskaidrotu nāves iemeslu. Turklāt konkrētajā gadījumā orgāni transplantācijai pat nebūtu derīgi. Izmeklēšanu veic arī Krievijas likumsargi.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās