foto: Facebook
Vīrietis Kanādā nogalina grizlilāci, kas nāvējoši saplosījis viņa sievu un 10 mēnešus veco meitu
Valērija Tereta.
Pasaulē
2018. gada 29. novembris, 12:36

Vīrietis Kanādā nogalina grizlilāci, kas nāvējoši saplosījis viņa sievu un 10 mēnešus veco meitu

Jauns.lv

Jukonas teritorijā Kanādas ziemeļrietumos grizlilācis nāvējoši saplosījis jauno māmiņu un viņas 10 mēnešus veco meitu, ziņo Lielbritānijas raidsabiedrība BBC. 37 gadus vecā sieviete, kura pēc profesijas bija skolotāja, ar meitu un vīru trīs mēnešus dzīvoja nelielā mājiņā mežā.

Valērijas Teretas un viņas meitas Adeles mirstīgās atliekas bērna tēvs Ghermunds Roušolds, atgriežoties atpakaļ mājās, atrada pirmdienā, ap plkst. 15:00.

Vēl pirms šī fakta konstatēšanas Gjermunds apmēram 100 metru attālumā no ģimenes mājas sastapa bīstamo grizlilāci, tomēr viņam izdevās dzīvnieku sašaut un nogalināt.

Tikai pēc tam Roušolds atskārta, ka šis pats dzīvnieks nogalinājis viņa sievu un meitu, kas, acīmredzot, bija devušās pastaigā. Jukonas varasiestādes skaidro, ka incidents noticis laika posmā no 10:00 līdz 15:00. 

Valērija Tereta bija devusies maternitātes atvaļinājumā un kopā ar ģimeni nelielajā mājiņā mežā, kas atrodas netālu no Einarsona ezera Kanādas ziemeļrietumos, dzīvoja apmēram trīs mēnešus. 

Gjermunds un Valērija māju iegādājās pirms vairākiem gadiem un zināja, ka šajā apvidū savvaļā dzīvo lāči, medijiem atklājuši viņu draugi. Neskatoties uz to, jaunā ģimene pēc meitas nāksanas pasaulē vēlējās pavadīt kopīgu laiku pie dabas.

Grizlilāču uzbrukumi cilvēkiem tiek uzskatītit par retiem, taču šogad šis ir jau ceturtais šāda veida gadījums Ziemeļamerikā, vēsta BBC.