foto: EPA
Briti uzbūvējuši varenāko karakuģi - no tā izmēriem aizraujas elpa
Kuģis ir 280 metru garš un sāks darbu pēc trim gadiem.
2017. gada 17. augusts, 21:34

Briti uzbūvējuši varenāko karakuģi - no tā izmēriem aizraujas elpa

Kasjauns.lv

Lielbritānijā savā pirmajā parādes braucienā devies Karalisko spēku jaunākais objekts - karakuģis. Trešdien tas piestāja Porstmutas ostā, un kuģi ar saviem skatieniem pavadīja simtiem cilvēku.

Lielbritānijas jaunais karakuģis dodas parādes braucienā

Lielbritānijas militāro spēku bāzi papildinājis jauns karakuģis, un tas ir lielākais, garākais un varenākais, kāds līdz šim flotē bijis.

gallery icon

"HMS Queen Elizabeth" kuģis ir garākais no tiem, kāds jebkad Lielbritānijā uzbūvēts. Tā būvēšana tika pasūtīta 2008.gadā, un korpuss pabeigts 2014.gadā. Tagad tas devies savā pirmajā braucienā, bet aktīvu darbību sākšot 2020.gadā.

Iespaidīgais karakuģis sver vairāk nekā 65 tūkstošus tonnu un ir 280 metru garš - tas ir apmēram trīs futbollaukumi.  Tas var traukties ar ātrumu 46km/h. Kopumā kuģis sastāv no 17 miljoniem dažādu detaļu, un tas ir dārgākais jebkad Lielbritānijā uzbūvētais peldlīdzeklis. Izmaksas - apmēram 3 miljardi britu mārciņu. Tam nepieciešama 700 cilvēku apkalpe.

Kuģis jau ticis pie savas iesaukas - "Lielā Lizija", un par šo brīnumu britu mediji saka: "Lūk, kas pasargās Lielbritānijas drošību!"