Vecākā Apple „iPad” lietotāja ir 99 gadus veca sieviete
Pasaulē
2010. gada 26. aprīlis, 09:23

Vecākā Apple „iPad” lietotāja ir 99 gadus veca sieviete

Jauns.lv

ASV Oregonas štatā atrasta, iespējams, vecākā "Apple" jaunā planšetdatora "iPad" lietotāja, kāda 99 gadus veca sieviete, raksta informācijas tehnoloģiju (IT) ziņu portāls "Cnet. news".

­

Virdžinija Kempbela savu "iPad" lieto elektronisko grāmatu lasīšanai un dzejoļu rakstīšanai. Tas ir viņas pirmais dators.

Kā raksta portāls, Kempela "iPad" uzskata par ļoti lietderīgu ierīci, jo viņa ir vājredzīga, bet ar "iPad" var mainīt teksta lielumu un fona apgaismojumu.

"Cnet.news" rakstam pievienots videoklips, kur redzams, kā možā vecā kundze spaida skārienjūtīgo "virtuālo" klaviatūru uz "iPad" displeja, lai uzrakstītu īsu joku dzejolīti par to, kā "Apple" produkts izmainījis "tehniskās neprašas" dzīvi. Tagad viņa varot atkal rakstīt un lasīt, neskatoties uz acu kaiti - glaukomu, teikts rakstā.

Ziņa par vecāko "iPad" lietotāju publicēta portāla "Cnet. news" žurnālista Dona Reisingera blogā, kur autors arī raksta, ka Norvēģijas ministru prezidents Jens Stoltenbergs pamanīts lietojot "iPad" Ņujorkas lidostā, lai kārtotu valdības lietas. Stoltenbergs bija "iestrēdzis" ASV lielpilsētā sakarā ar Īslandes vulkāna izvirduma radītajiem gaisa satiksmes traucējumiem.

"iPad" ir 24,2 centimetrus reiz 18,9 centimetrus liela ierīce ar 9,7 collu skārienjūtīgu krāsainu displeju un iekšējo atmiņu, sākot no 16 gigabaitiem (Gb), kas darbojas kā dators ar dažādām aplikācijām, kā elektronisko grāmatu un dokumentu lasīšanas ierīce un kā videofilmu un mūzikas atskaņotājs. To sāka tirgot ASV aprīļa sākumā.

Datortirgotāja "Capital" "Apple" produktu veikala Rīgā vadītājs Hārdijs Sametis sarunā ar biznesa portālu "Nozare.lv" teica, ka pagaidām neesot ziņu, kad "iPad" būs pieejams Latvijā, taču tas, visticamāk, būšot vasaras otrā pusē vai beigās.

""Apple" bija paredzējis 24.aprīlī paziņot par "iPad" tirgošanas datumiem Eiropā, taču tas tika pārlikts aptuveni mēnesi vēlāk. Iemesls, šķiet, ir milzu pieprasījums pēc "iPad" ASV," skaidroja Sametis. Agrāk Latvijas "Apple" tirgotāju aprindās neoficiāli runāja, ka "iPad" varētu parādīties ap Jāņiem.

Neilgi pēc "iPad" prezentācijas janvārī Sametis pavēstīja, ka viņam jau pagājušajā gadā pieteicies pirmais "iPad" pircējs. Tobrīd par gaidāmo "Apple" produktu vēl tikai baumoja.

VIDEO: Arī sirmā vecumā iespējams apgūt mūsdienu tehnoloģijas

kasjauns.lv/LETA


­