Pasaulē
2012. gada 15. februāris, 10:40

Par populārāko ASV republikāņu kandidātu kļūst Santorums

Jauns.lv

Par populārāko ASV republikāņu prezidenta amata kandidātu valsts mērogā kļuvis Riks Santorums, turklāt viņam izdevies palielināt pārsvaru pār līdzšinējo priekšvēlēšanu sacensību favorītu Mitu Romniju arī Mičiganā, kur gaidāmas nākamās republikāņu priekšvēlēšanas un kas turklāt ir Romnija dzimtais štats.

Republikāņu priekšvēlēšanu balsotāju vidū valsts mērogā bijušo Pensilvānijas senatoru Santorumu atbalsta 30%, bijušo Masačūsetsas gubernatoru Romniju - 27%, Teksasas kongresmeni Ronu Polu 12%, bet bijušo Pārstāvju palātas spīkeru Ņūtu Gingriču - 10%, liecina otrdien izplatītās telekanāla CBS un laikraksta "The New York Times" aptaujas dati.

Citā aptaujā, kuru veicis telekanāls CNN un pētījumu centrs "ORC International", Santorumu atbalsta 34%, bet Romniju 32% respondentu.

Savukārt Mičiganā Santorumam ir 39%, bet Romnijam - 24% republikāņu atbalsts, liecina pirmdien izplatītās Sabiedriskās politikas pētījumu centra aptaujas dati. Libertārietim Polam šajā štata ir 12%, bet Gingričam - 11% republikāņu atbalsts.

Tostarp Romnija atbalstītāji tikai tagad sākt likt lietā savu "smago artilēriju" - ar plašu vērienu finansētās televīzijas un radio reklāmu kampaņas, kas citos stratēģiski svarīgajos štatos - Floridā un Aiovā - sliktāk finansētos kandidātus padarīja gluži vai neredzamus.

Romnija kampaņa, kā tiek ziņots, gatavojas vērst uzbrukumus pret Santorumu, viņu attēlojot kā Vašingtonas cilvēku, kurš nekad nav pārvaldījis neko nozīmīgāku kā vien savu senatora biroju.

"Ar Santorumu tiks iepazīstināti cilvēki, kas viņu nepazīst," politikas tīmekļa vietnei "Buzzfeed" apliecināja Romnija padomdevējs.

"Tie vērsies pret viņu ļoti smagi par asignējumiem, lobēšanu, balsojumiem, lai paceltu federālā parāda griestus piecas reizes," sacīja padomnieks. "Santoruma stāsts dažu nākamo nedēļu laikā tiks izstāstīts varen krāšņi".

LETA

Tēmas