VIDEO: formulas braucējs Tomass Štolcermanis piedzīvo avāriju Barselonā
foto: Prema Racing
Talantīgais Latvijas autobraucējs Tomass Štolcermanis.
Citi sporta veidi

VIDEO: formulas braucējs Tomass Štolcermanis piedzīvo avāriju Barselonā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas autosportists Tomass Štolcermanis sestdien Barselonā Itālijas "Formula 4" (F-4) čempionātā sestajā posmā pirmajā braucienā piedzīvoja sadursmi un nefinišēja.

VIDEO: formulas braucējs Tomass Štolcermanis piedz...

"Prema" komandas pilots Štolcermanis startēja no 14. pozīcijas un piedzīvoja sadursmi jau pēc pirmā līkuma, kad viņa vadītajā automašīnā ietriecās itālis Emanuele Olivieri ("AKM Motorsport"). Abi piloti izslīdēja ārpus trases robežām un neturpināja sacīksti.

Pirmajā braucienā uzvaru izcīnīja Štolcermaņa komandas biedrs brits Fredijs Sleiters, otrais finišēja austrālietis Džeks Bītons ("US Racing"), kamēr labāko trijnieku noslēdza japānis Hiju Jamakoši ("Van Amersfoort").

Svētdien sportisti veiks otro un trešo braucienu. Pēc pieciem no septiņiem posmiem kopvērtējuma līderis ir Sleiters ar 265 punktiem, kamēr Štolcermanim 74 punkti dod devīto vietu. Jauno braucēju ieskaitē Latvijas autosportists atrodas otrajā vietā.

Neraugoties uz to, ka sacensības saucas Itālijas čempionāts, tā sestais posms notiek Spānijā Katalonijas reģiona lielākajā pilsētā Barselonā.

Štolcermanis sacenšas arī "Euro 4" formulu sacensībās, kurās viņš pēc diviem no trijiem posmiem kopvērtējumā ieņem piekto vietu, bet debitantu ieskaitē ir vicelīderis. 5. un 6. oktobrī sportisti pēdējā posmā sacentīsies Moncas trasē Itālijā. "Euro 4" čempionāts notiek otro gadu. Pagājušajā sezonā par čempionu kļuva amerikānis Ugo Ugočukvu.