Citi sporta veidi

Utenas rallija organizatori par traģēdiju: iespējams, rupji kļūdījusies Latvijas ekipāža

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Lietuvas pilsētā Utenā piektdienas vakarā latviešu rallija ekipāža iebrauca skatītāju pūlī, izraisot viena cilvēka nāvi un 14 ievainojot. Pēc notikušās traģēdijas rallija organizatori sniedza komentāru, norādot, ka nelaimes apstākļi bija netipiski, raksta portāls "tv3.lt".

Utenas rallija organizatori par traģēdiju: iespēja...

Kā teikts medijiem nosūtītajā paziņojumā, nelaime, iespējams, notika ekipāžas kļūdas dēļ. "Lietuvas automobiļu rallija čempionāta pēdējais posms Utenā, neraugoties uz visiem augstākā līmeņa drošības pasākumiem, diemžēl beidzās ar traģisku avāriju, kurā gāja bojā cilvēks un citi tika ievainoti. Rallija sacensības Lietuvā tiek organizētas tikai pēc tam, kad ir apstiprināts ļoti detalizēts drošības plāns, un sporta automašīnās uzstādītās GPS sekošanas sistēmas ir savienotas kopējā drošības sistēmā, kas ļauj ļoti ātri reaģēt uz notikumiem. Papildus tam drošību nodrošina plaši un profesionāli drošības spēki, kā arī nepārtraukti tiek nodrošināta komunikācija par drošu sacensību vērošanu. Piektdienas vakarā notikušās traģiskās nelaimes apstākļi ir netipiski iespējamās ekipāžas kļūdas dēļ, kad sporta automašīna, nevis ievērojami palēninājās un izbrauca līkumu, brauca taisni un no ceļa nobrauca daudz tālāk, nekā bija paredzēts," teikts komentārā.

Saskaņā ar "Samsonas Rally Utena 2024" organizatoru teikto, šobrīd tiek mēģināts savākt pēc iespējas vairāk informācijas par visām notikuma detaļām. "Avārijas laikā gāja bojā viens cilvēks, un cietušo skaits tiek precizēts. Cietušajiem nekavējoties tika sniegta neatliekamā medicīniskā palīdzība, un sporta komisāru kolēģijas lēmumā rallija sacensības tika apturētas. Lietuvas automobiļu sporta federācija cenšas savākt pēc iespējas vairāk informācijas par visām notikuma detaļām, kas palīdzētu uzsāktajā incidenta izmeklēšanā. Mūsu domas un līdzjūtība ir ar cietušo ģimenēm un tuviniekiem šajā grūtajā laikā. Lūdzam ievērot mieru, koncentrēties un sniegt visu iespējamo savstarpējo palīdzību cietušajiem. Tiklīdz būs vairāk informācijas par notikuma detaļām, mēs to dalīsim ar sabiedrību," teica organizatori.

Sākts pirmstiesas izmeklēšanas process par dzīvības atņemšanu aiz neuzmanības. Piektdienas vakarā sociālajā tīklā "Facebook" rallija "Samsonas Rally Utena" organizatori paziņoja, ka pēc tam, kad sacīkšu automašīna ietriecās skatītāju pūlī, sporta komisāru kolēģija pieņēma lēmumu apturēt rallija sacensības. Lietuvas automobiļu sporta federācija veic izmeklēšanu saistībā ar šo notikumu. "Visa rallija kopiena un rallija organizatori izsaka dziļu līdzjūtību cietušajiem un viņu tuviniekiem šajā traģiskajā notikumā. Mēs novēlam cietušajiem ātru atveseļošanos un sērojam kopā ar bojā gājušā tuviniekiem," teikts "Facebook" ierakstā.

Jau vēstīts, ka Lietuvas pilsētā Utenā piektdienas vakarā latviešu rallija ekipāža iebrauca skatītāju pūlī, izraisot viena cilvēka nāvi un 14 ievainojot. Policija informēja, ka plkst.21.50 saņēmusi ziņu par avāriju Utenā notiekošajā rallijā "Samsonas Rally Utena". Sākotnējās ziņās bija minēts, ka, automobilim iebraucot skatītāju pūlī, cietuši ap 20 cilvēku.

Notikuma aculiecinieki portālam "Delfi" pastāstīja, ka viens cilvēks gājis bojā, bet vairāki citi tiek atdzīvināti. Policija apstiprināja, ka mediķi konstatējuši viena cilvēka nāvi, bet 14 cilvēki guvuši ievainojumus. "Delfi" informē, ka siena ķīpas, ar kurām rallijā bija iezīmēts pagriezienu virziens, nogāza citi automobiļi, tāpēc latviešu ekipāža nepamanīja pagriezienu un iebrauca skatītājos.
Autosporta portāls "Go4speed" ziņoja, ka traģisko avāriju piedzīvoja latviešu ekipāža Kristaps Telle/Kaspars Grīva.

Rallija organizatori paziņoja, ka pēc plkst.21.47 notikušās traģiskās avārijas rallija sacensības ir atceltas un Lietuvas Motosporta federācija turpina šī notikuma izmeklēšanu. "Delfi" noskaidroja, ka amatpersonas saistībā ar traģisko negadījumu ir sākušas pirmstiesas izmeklēšanu pēc Lietuvas Kriminālkodeksa 132.panta 3.daļas parnonāvēšanu aiz neuzmanības.