WADA iesniedz apelāciju CAS par Sinnera attaisnošanu dopinga lietošanā
foto: AFP/Scanpix
Itālijas tenisists Janniks Sinners.
Sporta zvaigznes

WADA iesniedz apelāciju CAS par Sinnera attaisnošanu dopinga lietošanā

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) iesniegusi iesniegusi apelāciju Sporta arbitrāžas tiesā (CAS) saistībā ar to, ka Starptautiskā Tenisa integritātes aģentūra (ITIA) attaisnoja Itālijas tenisistu Janniku Sinneru dopinga lietošanā, nepiešķirot itālim diskvalifikāciju.

WADA iesniedz apelāciju CAS par Sinnera attaisnoša...

Tikai dažas nedēļas pēc sava pirmā "Grand Slam" turnīra uzvarētāja titula izcīnīšanas janvārī Austrālijas atklātajā čempionātā Itālijas sportistam divreiz bija pozitīvs dopinga tests, organismā uzrādot aizliegto vielu klostebolu, kas ir anabolisks līdzeklis un var stimulēt muskuļu augšanu.

ITIA augustā, ņemot vērā Sinnera skaidrojumu, ka viela nejauši nonākusi viņa ķermenī, attaisnoja tenisistu un nepiešķīra viņam diskvalifikāciju. Sinneram tikai tika atņemti Indianvelsas turnīrā nopelnītie pasaules ranga punkti un naudas balva.

WADA pavēstīja, ka apelācija par ITIA lēmumu tika iesniegta ceturtdien, un organizācija uzskata, ka ITIA tenisista attaisnošana nav bijusi pareiza. "WADA vēlas, lai diskvalifikācijas periods būtu no viena līdz diviem gadiem.

WADA nepieprasa diskvalifikāciju attiecībā uz rezultātiem, izņemot to, ko jau ir noteikusi pirmās instances tiesa," teikts WADA paziņojumā. Sinners jau 16 nedēļas pēc kārtas ir pasaules pirmā rakete un šonedēļ sacenšas Pekinas "ATP 500" turnīrā, kurā viņam izdevies sasniegt ceturtdaļfinālu.