VIDEO: Štolcermanis izcīna trešo vietu "Euro 4" formulu čempionāta posmā
foto: Ekrānšāviņš/Lukas Wunderlich
Kopvērtējumā pēc diviem no trīs posmiem Štolcermanis ir piektais.
Sporta zvaigznes
2024. gada 15. septembrī, 21:55

VIDEO: Štolcermanis izcīna trešo vietu "Euro 4" formulu čempionāta posmā

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Latvijas autosportists un "Prema" komandas pilots Tomass Štolcermanis svētdien Austrijā izcīnīja trešo vietu "Euro 4" formulu sacensību otrajā posmā.

VIDEO: Štolcermanis izcīna trešo vietu "Euro 4" fo...

Sportists pirmajā braucienā bija otrais, bet svētdien sacīkšu otrajā braucienā finišēja piektais. Arī trešo braucienu latvietis aizvadīja sekmīgi un apdraudēja komandas biedra brita Fredija Sleitera līderpozīciju. Tiesa, pēc viena no apdzīšanas manevriem Štolcermanis zaudēja pozīcijas un atkāpās uz devīto vietu. Līdz finišam Štolcermanis aizcīnījās līdz sestajai vietai. Braucienā uzvarēja japānis Hiju Jamakoši ("Van Amersfoort"), savukārt posmā nepārspēts bija Sleiters, kurš uzvarēja pirmajos divos braucienos. 

Kopvērtējumā pēc diviem no trīs posmiem Štolcermanis ir piektais, bet debitantu ieskaitē latvietis ir vicelīderis, tikai paar punktu atpaliekot no "Prema" komandu pārstāvošā japāņa Kīna Nakamura-Bertas.

5. un 6.oktobrī sportisti pēdējā posmā sacentīsies Moncas trasē Itālijā. "Euro 4" čempionāts notiek otro gadu. Pagājušajā sezonā par čempionu kļuva amerikānis Ugo Ugočukvu. Šosezon Štolcermanis startē arī Itālijas "Formula 4" (F-4) čempionātā, pēc pieciem no septiņiem posmiem kopvērtējumā ieņemot devīto vietu. Februārī Latvijas autosportists pārstāvēja "Prema" vienību "F-4 UAE" čempionāta Abū Dabī un Dubaijas posmos.