Eiropas Savienības Aviācijas drošības aģentūra, reaģējot uz situāciju Izraēlā, aizliedz tās gaisa telpas izmantošanu
foto: Pexels.com/@Pixabay
Ņemot vērā pašreizējo konfliktu starp grupējumu “Hezbollah” un Izraēlu, aģentūra secinājusi, ka pastāv augsts drošības risks civilās aviācijas gaisa kuģiem./Ilustratīvs attēls.
Pasaulē

Eiropas Savienības Aviācijas drošības aģentūra, reaģējot uz situāciju Izraēlā, aizliedz tās gaisa telpas izmantošanu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Eiropas Savienības Aviācijas drošības aģentūra (EASA), reaģējot uz situāciju Tuvajos Austrumos, izdevusi konfliktzonu paziņojumu, kurā Eiropas Savienības pārvadātājiem uz laiku tiek liegts izmantot Izraēlas gaisa telpu, liecina Valsts aģentūras "Civilās aviācijas aģentūra" publiskotā informācija.

Eiropas Savienības Aviācijas drošības aģentūra, re...

EASA aizliegums pašlaik ir spēkā līdz 2024. gada 31. oktobrim, bet tā termiņš var tikt koriģēts atkarībā no situācijas Tuvajos Austrumos. Ziņojumā izklāstītais lēmums balstīts uz EASA rīcībā pieejamo informāciju, kas saistās ar drošu lidojumu veikšanu.

Ņemot vērā pašreizējo konfliktu starp grupējumu “Hezbollah” un Izraēlu, aģentūra secinājusi, ka pastāv augsts drošības risks civilās aviācijas gaisa kuģiem.

Drošības risku palielina fakts, ka abas puses izmanto militārās klases dronus un balistiskās raķetes, kuras tiek izmantotas dažādā augstumā. EASA turpinās monitorēt situāciju Izraēlā un Tuvajos Austrumos, lai izvērtētu civilās aviācijas risku palielināšanos vai samazināšanos.