foto: Shutterstock
"Ja kaut ko ļoti vēlies - visa pasaule sadosies rokās!" Soctīklos ironiski iesmej par VK "koučinga pakalpojumu" iepirkumu
Ezotērika, Paulu Koelju grāmata.
Sabiedrība
2024. gada 19. marts, 14:16

"Ja kaut ko ļoti vēlies - visa pasaule sadosies rokās!" Soctīklos ironiski iesmej par VK "koučinga pakalpojumu" iepirkumu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Mediju platformas "X" lietotāji ar ironiju reaģējuši uz Valsts kancelejas (VK) iepirkumu, kurā tā iecerējusi par 34 000 eiro pirkt "koučinga pakalpojumus".

"Koučinga sesiju mērķis būs attīstīt valsts pārvaldē nodarbināto augstākā līmeņa vadītāju potenciālu un atklāt iekšējos resursus darba jautājumu veiksmīgai risināšanai un personīgās izaugsmes un apzinātības līmeņa celšanai, psihoemocionālā stāvokļa uzlabošanai un izdegšanas risku mazināšanai," norādīts iepirkumā.

Mediju platformas lietotāji uz šī iepirkuma mērķi raugās skeptiski, salīdzinot no tā gūto atdevi ar atziņām, ko cilvēks gūst, izlasot ezotēriskas grāmatas vai iedziļinoties vēdiskās astroloģijas aspektos un citās iracionālās metodēs, ko cilvēki izmanto kā alternatīvas loģikai. Ar mērķi sasniegt kāroto.

Reklāmas speciālists un "Latvian Art Directors Club" dibinātājs Ēriks Stendzenieks uz šo Valsts kancelejas (VK) soli paraudzījies ar ironiju, atvieglojot potenciālā iepirkuma uzvarētāja darbu ar dažām galvenajām tēzēm.

"Ja kaut ko ļoti vēlies - visa pasaule sadosies rokās!" viņš min Paula Koelju "Alķīmiķī" izteikto frāzi. Tāpat Stendzenieks minējis arī citas tēzes, kuras būtu jāņem vērā ierēdņiem, raugoties no ezotēriskiskajiem un vēdiskās astroloģijas aspektiem: "Pieņem sevi, tad arī citi tevi pieņems!", "Pirms cīņas iedomājies, ka esi jau guvis uzvaru!", "Tavs galvenais ienaidnieks esi tu pats!". Tāpat Stendzenieks ielicis arī garīgo skolotāju atziņas: "Nemeklē patiesību ārpusē, meklē to sevī!" un "Dzīvo tā, it kā šī diena būtu pēdējā!" un beigās vēl piemetina: "Esi, kāds esi! Neesi, kāds neesi!".

"X" lietotājs Aleksis Ziņkovskis papildina: "Dzīvo tā, it kā šī diena būtu pēdējā"! Un kādu dienu tu nekļūdīsies."

Nepareizais Moše Elons Šekelinskis paturpina tēmu, iesakot valsts pārvaldes augstāko līmeņu vadītājiem pirmajā nodarbībā noklausīties Paulu Koelju lasījumu.

Arī lietotāja vārdā Brigita Smildziņa pieļauj, vai nesanāks lētāk iegādāties Paulu Koelju grāmatu.

Arī citi "X" lietotāji dalās ar tēzēm un iedvesmojošiem moto, kas vērsti uz vēlamu izaugsmi ar manifestācijām [red. - mērķtiecīgu domu domāšanas prakse ar mērķi padarīt tās reālas], tādējādi netieši norādot, ko domā par šādu iepirkumu.

Jau ziņots, ka kouču plānots nodrošināt ap 270 valsts pārvaldes augstākā līmeņa vadītājiem, taču pakalpojums tiks sniegts tādā apmērā, ko varēs nodrošināt par iepirkumā paredzēto līguma summu.

Kouču padomu sesijas notikšot atkarībā no klienta izvēlētā formāta - klātienē vai attālināti. Vienam vadītājam nodrošinās līdz astoņām individuālām koučinga sesijām ar vienu līdz divu nedēļu intervālu. Viena koučinga sesija ilgs stundu.

Lai nodrošinātu koučinga pakalpojumus, sākotnēji līgums ar pretendentu tiks slēgts uz 12 mēnešiem par 17 000 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), līdz pilnīgai saistību izpildei vai kamēr tiek sasniegta līgumā noteiktā summa. VK nebūšot pienākums iegādāties koučinga pakalpojumus par visu summu 12 mēnešu ietvaros, ja tie tādā apjomā netiks izmantoti.

Vienlaikus līgums paredzēs, ka Valsts kanceleja varēs pagarināt līgumu vēl uz vienu gadu par 17 000 eiro. Gadījumā, ja pirmajā gadā visa līguma summa nebūs iztērēta, VK varēs palielināt nākamā perioda kopējo līgumsummu, iekļaujot neiztērētos līdzekļus.

Pretendenti pieteikumus var iesniegt līdz šā gada 26. martam.