Hokejs
2024. gada 4. maijs, 11:34

Vankūverā briest "šilovmānija"? Fani pat atrod analoģiju ar "bītliem"!

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Latviešu vārtsarga Artūra Šilova lieliskais sniegums, kas ļāva Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubam Vankūveras “Canucks” sasniegt Stenlija kausa izcīņas otro kārtu, jau pārvērtis viņu vietējo fanu mīlulī, kā arī izpelnījies speciālistu atzinīgus novērtējumus.

“Kad sākās Stenlija kausa izcīņas spēles, Artūrs Šilovs bija 23 gadus vecs iesācējs ar deviņu spēļu NHL pieredzi. Tas, ka viņš pārsteidzoši kļuva par mugurkaulu Vankūveras “Canucks” komandai, kas pirmo reizi kopš 2020. gada sasniedza izslēgšanas spēļu otro kārtu, ir ļoti maigi pateikts,” uzskata “nhl.com” vadošais apskatnieks Adams Kimelmens.

Pēc “sausās” uzvaras pār Našvilas “Predators” Šilovs ir kļuvis par pirmo “iesācēju” vārtsargu “Canucks” vēsturē un tikai 14. šādu vārtsargu visā NHL vēsturē, kurš “sausā” noslēdzis uzvarētu izslēgšanas spēļu sēriju, norāda “sportskeeda.com”. Pēdējo 30 gadu laikā šāds panākums ir izdevies tikai pieciem, ieskaitot Pitsburgas “Penguins” vārtsargu Metu Mareju, kuram izdevās nosargāt savus vārtus neieņemtus 2017. gada Stenlija kausa finālsērijas pēdējā spēlē — ironiski, atkal pret “Predators”.

Lieki teikt, Artūra Šilova sniegums ļoti paticis “Canucks” faniem.

Protams, Šilovs nu ir kļuvis par vankūveriešu mīluli, dažiem faniem viņu iedēvējot par “karali Artūru”, bet atradušies arī asprāši, kas atraduši viņa uzvārda analoģiju ar leģendārās britu grupas “The Beatles” dziesmas "She Loves You" tekstu. Tiešām, varbūt tas kļūs par fanu saukli?

Jāsaka, ka līdzība ar 'bītlu" dziesmu tiešām ir! (ekrānuzņēmums no "Reddit")

Netrūka arī jautrības par Šilova rozā krekliņu, kuru treniņā pirms pēdējās spēles uzvilka viņa komandas biedrs Džonatans Tanners Millers. Pēc uzvaras treneris Riks Tokets atzina, ka kaut gan tas ir trakoti neglīts krekliņš, viņš tagad to mīl.

Nedrīkst aizmirst, ka pērn pasaules čempionātā, kurā Latvija izcīnīja vēsturiskās bronzas medaļas, Šilovs tika atzīts ne vien par labāko vārtsargu, bet vispār par turnīra vērtīgāko spēlētāju!

Tiesa, priekam par "Canucks" panākumu ir arī ēnas puse — tas nozīmē, ka, ja vien viņu klubs necietīs ātru sakāvi, visticamāk, ne Šilovu, ne Bļugeru, kuri iepriekš bija pauduši gatavību pievienoties Latvijas izlasei, mēs šogad pasaules čempionātā neredzēsim.

Pie Brīvības pieminekļa sagaida hokejistus

Fani sagaida hokejistus pie Brīvības pieminekļa.

gallery icon

FOTO: izcilākā diena Latvijas hokeja vēsturē — izcīnītas bronzas medaļas pasaules čempionātā, 2023. gada 28. maijs

Spēlē par bronzas medaļām Latvija papildlaikā pieveic vareno ASV, 2023. gada 28. maijs

gallery icon