foto: ekrānuzņēmums no video
"Solījāt nodot mandātu..." Mamikins naidpilnā uzrunā savās bezpajumtnieka gaitās vaino Tatjanu Ždanoku
Mamikins norāda, ka visu Ždanokai ir piedevis, un pat baznīcā par viņu aizlūdzot, taču esot viena lieta, ar kuru viņa varētu palīdzēt gan viņam, gan "krievu cīņai".
Sabiedrība
2023. gada 4. oktobris, 11:45

"Solījāt nodot mandātu..." Mamikins naidpilnā uzrunā savās bezpajumtnieka gaitās vaino Tatjanu Ždanoku

Jauns.lv

Kopš bijušā Eiropas Parlamenta (EP) deputāta Andreja Mamikina pārbraukšanas uz Krieviju no viņa mutes izskanējis daudz skaļu lietu - tostarp arī tādu, par kurām aktīvists izpelnījies kriminālprocesu. Taču, iespējams, skaļākais un emocionālākais vēstījums veltīts kādreizējai cīņubiedrenei Tatjanai Ždanokai.

"Tatjana Arkadjevna, sveiciens! Atpazināt? Tas es - Andrjuha Mamikins. Pilsētā vienkārši runā, ka jūs vairs nevienu neatpazīstat..." savu video iesāk Mamikins.

Vietnē "TikTok" ielādētajā materiālā bijušais EP deputāts, manāmi emocionālā stāvoklī skarbi vēršas pret kādreizējās cīņubiedrenes EP deputātes un "Latvijas krievu savienība" (LKS) līderes Ždanokas a virkni pārmetumiem.

Mamikins apgalvo, ka viņam nekas cits neesot atlicis, kā vien runāt par šo publiski, jo Ždanoka vairs neatbild uz viņa zvaniem un īsziņām.

"Genocīds, šmenocīds"

"Dzirdēju, ka taisāties uz pensiju, vairs nekandidēsiet 2024. gadā? Nu, pensija jums būs laba, to jau mēs zinām. Es gan neapskaužu un jūsu makā naudu neskaitu... savā nepratu saskaitīt. Nu kas bija, tas bija!" turpina Mamikins.

"Kad jūs mani apmānījāt un mandātu neiedevāt - sarunas ir ierakstītas - nu, man tā sanāca, ka pa izgāztuvēm bija jāpastaigā, nauda jāpapelna. Dzejoļus tulkoju, arī par naudu, iznāca grāmata. Mēs Mamikini esam stipri, mēs cīnāmies!" turpina bijušais politiķis.

Mamikins norāda, ka visu Ždanokai ir piedevis, un pat baznīcā par viņu aizlūdzot, taču esot viena lieta, ar kuru viņa varētu palīdzēt gan viņam, gan "krievu cīņai".

Andrejs Mamikins gadu gaitā

Kādreizējais žurnālists Andrejs Mamikins tagad ir eiroparlamentārietis.

gallery icon

"Man jums ir piedāvājums. Jūs smuki aiziesiet pensijā, un man, un krieviem palīdzēsiet. [...] Vēlos atgriezties pie mūsu sarunas par mandātu 2018. gadā. Jūs varētu tagad viņu man atdot un - nejau nu algas dēļ. Varbūt dzirdējāt, ka pret mani ir kriminālprocess... genocīds, šmenocīds. Nu, tie tur drošībnieki. Viņi man nepiedos, bet iedomājieties, ja es jūsu vietā - kā runājām - eju EP... viņiem būs jāvēršas pret EP deputātu! Manus bērnus nelaimē neatstāsiet," runā Mamikins.

Pēcāk viņš arī piedāvā, ka uz EP 2024. gadā varētu virzīt Tatjanu Andrijecu - aktīvisti, pret kuru 2022. gada 28. novembrī Valsts drošības dienests (VDD) sāka kriminālprocesu saistībā ar palīdzības sniegšanu Krievijai pret Latviju vērstā darbībā.

"Piekritīsiet, ka meitenei šobrīd ir ļoti slikti... neiestājāties jūs par viņu, naudu pat neiedevāt, cilvēki vāca...," par Andrijecu stāsta Mamikins.

Šodien gan Andrijecas puse publiski ir apgalvojusi, ka savulaik aizturēto un apcietināto aktīvisti plānots atbrīvot no šāda drošības līdzekļa.

Mamikins arī norāda, ka Ždanokai pašai šobrīd naudas un īpašumu esot pietiekami.

"Jums ir viss, lai cieņpilni sagaidītu vecumdienas. Ģimenes jums nav, bērnu nav, vīra nav. Jūs to naudu trīslitru burkās marinējat?" joko Mamikins.

Tatjanas Ždanokas māja Garciemā un Ukrainas kara bildes uz tās žoga

Eiroparlamentārietes Tatjanas Ždanokas mājas žogu Ādažu novada Garciemā pagājušās nedēļas nogalē aplīmēja ar Krievijas iebrukumu nosodošiem plakātiem un asiņainām kara ...

gallery icon

VDD uzsāk kriminālprocesu pret Mamikinu

Jau vēstīts, ka VDD septembra beigās sāka kriminālprocesu pret bijušo politiķi Andreju Mamikinu par agresorvalsts Krievijas veikto noziegumu Ukrainā iespējamu slavināšanu un attaisnošanu.

VDD ir konstatējis Mamikina izteikumus, ar kuriem dienesta vērtējumā tiek atbalstīts un glorificēts Krievijas sāktais karš Ukrainā.

Tikmēr zināms arī, ka Tatjanai Ždanokai vairs nebūs iespējas kandidēt EP vēlēšanās, jo to nepieļaus pieņemtie likuma grozījumi.

Saeima pērn 27. oktobrī galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus EP vēlēšanu likumā, tajos nosakot, ka EP vēlēšanās Latvijā nevar kandidēt un EP nevar ievēlēt personu, kura pēc 1991. gada 13. janvāra darbojusies Padomju Savienības Komunistiskajā partijā (Latvijas Komunistiskajā partijā).