Ināra Mūrniece apmeklēja Nacionālo bruņoto spēku aviācijas bāzi Lielvārdē

3. februārī aizsardzības ministre Ināra Mūrniece apmeklēja Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzi, lai pārrunātu Gaisa spēku spēju attīstību, sadarbību ar ...

gallery icon
Sabiedrība
2023. gada 7. februāris, 11:55

FOTO: Ināra Mūrniece brauc skatīties, kas notiek Lielvārdes militārajā lidlaukā

Jauns.lv

Nedēļas nogalē, 3. februārī, aizsardzības ministre Ināra Mūrniece devās uz Latvijas Nacionālo bruņoto spēku aviācijas bāzi Lielvārdē, kur viņa iepazinās ar tur esošo infrastruktūru un militāro tehniku.

Ināra Mūrniece ar Latvijas armijas pārstāvjiem pārrunāja Gaisa spēku spēju attīstību, sadarbību ar sabiedrotajiem, iepazinās ar Aviācijas bāzes infrastruktūru, kā arī Latvijas Gaisa spēku un sabiedroto valstu militāro tehniku.

Ināra Mūrniece apskatīja jaunos Latvijas armijas helikopterus UH-60M “Black Hawk”. Pašlaik Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēki ir saņēmuši pirmos divus no četriem Latvijas pasūtītajiem ASV helikopteriem

Tāpat aizsardzības ministre apskatīja arī lidaparātus “Tarragon”, kurus no Latvijas ražotāja iegādājusies Aizsardzības ministrija. Gaisa spēku rīcībā šie ir pirmie gaisa kuģi, kuri tiks izmantoti pilotu un apkalpes apmācībām, kā arī kvalifikācijas uzturēšanai un operacionālo uzdevumu nodrošināšanai.

“Tarragon” ir divvietīga lidmašīna, kas var sasniegt ātrumu līdz 370 kilometriem stundā. Šie gaisa kuģi var lidot līdz pat līdz 3,5 kilometru augstumam. Lidaparātam ir ekonomiskas uzturēšanas izmaksas. Nosēšanās distance uz asfaltēta seguma ir 150 metri, bet pacelšanās minimums ir 225 metri. “Tarragon” tiek augsti vērtēta pasaulē tās tehnisko īpašību dēļ.

Mūrniece tāpat apskatīja militārajā lidlaukā esošās ieroču sistēmas, kā arī infrastruktūru.