Zīgerists Ziemassvētkus svinēja Latvijā! FOTO
Sabiedrība
2010. gada 14. janvāris, 20:20

Zīgerists Ziemassvētkus svinēja Latvijā! FOTO

Jauns.lv

Savulaik skandalozais politiķis un banānu dāļātājs Joahims Zīgerists pagājušos Ziemassvētkus svinējis Latvijā - Jelgavas novada Jaunsvirlaukas pagasta Staļģenes baznīcā.

Ziemassvētkos viņš atkal bija ieradies Latvijā, lai piedalītos Ziemassvētku dievkalpojumā Jelgavas novada Jaunsvirlaukas pagasta Staļģenes baznīcā, kuru viņš uzcēla kā „veltījumu vācu, krievu un latviešu kritušajiem karavīriem”.

Portālā latvietis.com par Zīgerista uzturēšanos Latvijā rakstīts:

„Kā katru gadu pie mums Latvijā no Vācijas atbrauc latviešu tautas draugs un patriots, bijušā Jelgavas apriņķa Staļģenes pagasta „Viduču” māju saimnieka, aizsarga, latviešu leģionāra Ludviga Šmita dēls Joahims Zīgerists Kārtējo Ziemassvētku dievkalpojumu, dalībnieku pārpildītajā, krāšņi greznotajā baznīcā vadīja mācītājs Sandis Ratnieks. Koši mirdzēja no dzintariem izveidotais krusts virs altāra un neskaitāmās svecītes svētku egles zaros.

Pēc dievkalpojuma, svētku sveiciena saņemšanas, ko Zīgerists katram pasniedza personiski, iedvesmoti Ziemassvētku noskaņā devāmies uz Staļģeni, kur jaunizveidotajā atpūtas centrā „Līdumi” Zīgerists sveica klātesošos un saņēma Ziemassvētku sveicienu no represēto apvienības «Staburadzes» un 1944. gada Kurzemes Ziemassvētku kauju pārstāvjiem. Mācītājs Sandis Ratnieks svētīja dāsno mielasta galdu, kas pārsteidza ne tikai mūs (dievkalpojuma apmeklētājus), bet arī vietējos pagasta iedzīvotājus, kas svētku cienastu saņēma pēc mūsu aizbraukšanas.”

Zīgerists uz Latvijas politiskās skatuves uzkāpa pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu sākumā, kad šeit ieradās no Vācijas. Kā vācietes un latvieša zemnieka un leģionāra dēls viņš drīz vien ieguva Latvijas pilsonību, tika ievēlēts 5. Saeimā  un nodibināja odiozo partiju „Tautas kustība Latvijai”. Lai balsotu par savu politisko spēku, politiķis vēlētājus ar autobusu no Rīgas veda uz Zemgali un viņiem dāļāja banānus.

Pirms vairāk nekā desmit gadiem Zīgerists Latviju pameta un tagad šeit ierodas tikai kā tūrists.

Elmārs Barkāns/Foto: latvietis.com