Jelgavā rīkos ekskursiju, kurā varēs iepazīties ar studentu dzīvi
Ekskursija ar studentu himnu noslēgsies pie skulptūras – strūklakas "Jelgavas students", kas kļuvusi par studentu veiksmes simbolu.
Kultūra
2016. gada 31. jūlijs, 16:42

Jelgavā rīkos ekskursiju, kurā varēs iepazīties ar studentu dzīvi

Jauns.lv

Jelgavā sestdien, 7.augustā, tiks rīkota tematiskā ekskursija "Klīstošā studenta pēdās", kuras laikā varēs iepazīties ar studentu dzīvi kādreiz, uzzināja pašvaldībā.

Pilsētas dome norāda, ka Jelgavu mēdz dēvēt par Latvijas studentu galvaspilsētu. Tāpat šeit tikusi dibināta pirmā augstskola Latvijas teritorijā – Academia Petrina -, bet mūsdienās darbojas Latvijas Lauksaimniecības universitāte.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina ielūkoties studentu pilsētas aizkulisēs. Gides un bijušās Latvijas Lauksaimniecības akadēmijas studentes Inas Jurģes vadībā tiks apmeklētas Tehniskā, Meža un Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes, kur varēs ieskatīties studiju vidē un uzzināt par studentu darbiem.

Ekskursijas laikā varēs ielūkoties arī studentu kopmītnēs, iepazīt Latvijā vienīgā Studentu teātra stāstu, uzzināt par studentu izklaides vietām un apmeklēt Jelgavas pili, kas ir universitātes galvenā mītne. Ekskursija ar studentu himnu noslēgsies pie skulptūras – strūklakas "Jelgavas students", kas kļuvusi par studentu veiksmes simbolu. Ekskursijas laikā paredzēti pārsteigumi un aktivitātes Jelgavas studentu tradīcijās.

BNS / Foto: Ieva Lūka/LETA