Lūgums palīdzēt sirsnīgo grāmatiņu par lācīti Rūdi autorei Gundegai Vainovskai
Palīdzēsim Gundegai dzīvot bez sāpēm! Foto: Jauns.lv
Dzīvības loterija
2024. gada 30. janvāris, 09:47

Lūgums palīdzēt sirsnīgo grāmatiņu par lācīti Rūdi autorei Gundegai Vainovskai

Jauns.lv

Gundega Vainovska ir rotaļu lācīšu kolekcionāre un bērnu grāmatu autore. Viņas kolekcijā ir vairāk nekā 350 rotaļu lācīšu un viens pašas darināts – lācenīte Esmeralda, savukārt par Rūdi sarakstītas vairākas grāmatas bērniem. Gundega ir arī mūsu kolēģe izdevniecībā Rīgas Viļņi, un šobrīd viņai ir ļoti vajadzīga palīdzība ārstēšanai.

Jau daudzus gadus Gundegas dzīvi aizēno spēcīgas galvassāpes. Tās viņai bijušas jau kopš pusaudzes gadiem, bet gadu gaitā kļuvušas arvien spēcīgākas. Izstaigāti dažādi ārsti un izmeklējumi, izmēģinātas dažādas terapijas un medikamenti, diemžēl risinājumu galvassāpju mazināšanai nebija izdevies atrast. Gundegai tika noteikta diagnoze – migrēna un nozīmēti dažāda stipruma medikamenti.  

Galvassāpes ir bijušas tik spēcīgas, ka nācies ņemt slimības lapu un lietot līdz pat 8 spēcīgām pretsāpju tabletēm dienā, bet mēnesī kopā līdz pat 70!

Pērn ārstu konsīlijs Gundegai nozīmējis medikamentu Ajovy. Jau pēc pirmās injekcijas novērota būtiska stāvokļa uzlabošanās, kad sāpes vairs nebija tik biežas un spēcīgas. Papildus injekcijām reti vajadzēja kādu citu pretsāpju līdzekli. Tas būtiski uzlaboja Gundegas pašsajūtu un darba spējas. Pateicoties ziedotāju atbalstam, par ko Gundega saka lielu paldies, viņa šīs zāles gadu varēja lietot. Šobrīd novērota stāvokļa pasliktināšanās un ārsts izrakstījis 3 mēnešu kursu ar citām zālēm – Aimovig. Arī šīs injekcijas ir ļoti dārgas.

Lai arī valsts ir pieņēmusi lēmumu kompensēt medikamentus migrēnas pacientiem, tomēr zāles šobrīd ar valsts kompensāciju saņemt nav iespējams.

Ja tev ir iespēja palīdzēt Gundegai, to var izdarīt šeit - portālā Ziedot.lv

Palīdzēsim Gundegai dzīvot bez sāpēm!