foto: Mārtiņš Ziders
FOTO: tas noteikti jāredz! Talkotāji atrod zilus brīnumus, pikantākā izstāde, Merzļikins negrib runāt, bet ziema aiziet
Izstādē "Iekāres vārdā" pikantu ainu netrūkst.
Sabiedrība
2024. gada 28. aprīlis, 07:59

FOTO: tas noteikti jāredz! Talkotāji atrod zilus brīnumus, pikantākā izstāde, Merzļikins negrib runāt, bet ziema aiziet

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Aplūko aizejošās nedēļas notikumus aizraujošās fotoreportāžās!

Talkā atrod boulinga bumbu, gleznu un pat bāru

27. aprīlī visā Latvijā norisinās 836 atkritumu savākšanas talkas un 541 labiekārtošanas talka 1149 vietās visā Latvijā. Lielajai Talkai pieteiktas arī 117 solo talkas. Šajā reizē īstenotas gan atkritumu savākšanas, gan labiekārtošanas, kā arī pagrabu tīrīšanas talkas. Dabā talkotāji atraduši riepas, mēbeles, būvgružus, dažādus sadzīves priekšmetus, kā arī no ūdens izcelti ne mazums metāla priekšmetu, riepu un pudeļu. Savukārt pagrabu sakopšanas talkās Rīgā atrasta lielformāta glezna, apmēram 40 lampu televizori un Zigfrīda Annas Meierovica patvertnē nojaukts kāds nezināmā laikā iekārtots bārs.

Lielās talkas laikā sakārto vairākus Rīgas pašvaldību ēku pagrabus

Pašvaldības darbinieki pagrabus sakārtoja Rīgas 49. vidusskolā, blakus pamatskolai "Rīdze" esošajā aizsargbūvē Zigfrīda Annas Meirovica bulvārī 1 un sociālās aprūpes ...

gallery icon

Lielā Talka Zaķusalā. 2024. gada 27. aprīlis

Rīgā 27. aprīlī talko vairāk nekā 130 vietās. Viena no lielākajām talkošanas vietām ir Zaķusala pie Rīgas radio un televīzijas ...

gallery icon

Tikmēr Jelgavā, sakopjot Driksas upes gultni, tika atrasts ne vien sens mobilais telefons, bet arī veci tirgus rati, "Straumes" rotaļlieta un pat boulinga bumba.

Boulinga bumba, vēsturiski tirgus rati un "Straumes" rotaļlieta. Lielajā talkā Driksas upē interesanti atradumi

Jelgavā aizvadīta unikāla zemūdens talka, kurā upes gultnes tīrīšanas darbos iesaistījās vairāk nekā 20 ūdenslīdēju, ūdens mednieku un vairāki desmiti ...

gallery icon

Ziema negrib aiziet

Sniegs krietni pēc Lieldienām pats par sevi nebūt nav tik bieža parādība, taču šogad Latviju aprīļa beigās pārsteidzis teju vai pilnvērtīgs sniegputenis. Pat galvaspilsētā ir novērojams, kā aizejošā ziema šorīt cīnās ar pavasara zaļumu. Laikapstākļu prognozētāji jau brīdināja, ka šī darba nedēļa vietām Latvijā sāksies ar ļoti stipru snigšanu.

Rīgu pārņem stipra snigšana

Sniegs krietni pēc Lieldienām pats par sevi nebūt nav tik bieža parādība, taču šogad Latviju aprīļa beigās pārsteidzis teju vai ...

gallery icon

Ozols no Pārdaugavas tiek līdz "Forum Cinemas"

Kinoteātrī "Forum Cinemas" notikusi latviešu hiphopa mākslinieka Ozola koncertfilmas "No rajona līdz arēnai" pirmizrāde, kurā apmeklētāji klātienē varēja satikt gan filmas veidošanas komandu, gan māksliniekus, kas piedalījās aizvadītā gada nogalē notikušajā Ozola lielkoncertā "Arēnā Rīga". Filmas "No rajona līdz arēnai" režisors Rolands Rekke apkopojis ne tikai Ozola vairāk nekā divdesmit gadu muzikālo veikumu, bet arī komentārus un atziņas no mūziķiem un laika biedriem, kas piedalījušies lielkoncertā. Savukārt šova skaņu inženieris Didzis Simanovičs iemūžinājis un apstrādājis mākslinieku dzīvo izpildījumu.

Latviešu hiphopa zvaigznes Ozola koncertfilmas “No Rajona līdz Arēnai” pirmizrāde kinoteātrī “Forum Cinemas”

Filmas "No rajona līdz arēnai" režisors Rolands Rekke apkopojis ne tikai Ozola vairāk nekā divdesmit gadu muzikālo veikumu, bet arī ...

gallery icon

Merzļikina dusmas

Tikmēr Latvijas hokeja izlase turpina gatavoties pasaules čempionātam un izlases no šīs nedēļas pievienojies arī mūsu hokeja skaļākais vārds Elvis Merzļikins, kurš paziņoja, ka ar medijiem šopavasar komunicē pirmo un pēdējo reizi. Elvis saviem komandas biedriem Latvijas hokeja izlasē ir gatavs atdot visu, tomēr pagaidām šeit nejūtas gaidīts no žurnālistu un līdzjutēju puses, sarunā ar žurnālistiem teica hokejists.

Merzļikins uz ledus kopā ar izlasi. Ieskats Latvijas hokeja izlases atklātajā treniņā

No pirmdienas, 22. aprīļa Latvijas hokeja izlases treniņiem pievienojies arī vārtsargs Elvis Merzļikins. Ieskats Latvijas hokeja izlases atklātajā treniņā.

gallery icon

Sākas motociklu sezona

Rīgā ar motociklu parādi tika atklāta motosezona. Motociklistu pulcēšanās, kā jau ierasts, notika pie tirdzniecības centra "Mols". Motobraucēju pūlis bija pamatīgs, kas pierādīja, ka cilvēki ir noilgojušies pēc pārvietošanās uz diviem riteņiem.

Rīgā atklāj motosezonu. 2024. gada 27. aprīlis

27. aprīlī Rīgā ar motociklu parādi tika atklāta motosezona.

gallery icon

Rīgā atbalsta Palestīnu

Rīgā noritēja kustības "Par brīvu Palestīnu" organizēts gājiens palestīniešu atbalstam. Gājiens pašvaldībā noritēja maršrutā Neatkarības laukums - K. Valdemāra iela - Sporta iela -Sporta iela 11.Tajā piedalījās ap 100 cilvēki, un tas notika bez starpgadījumiem. Gājiena mērķis - "izrādīt solidaritāti Palestīnas civiliedzīvotājiem un pieprasīt Latvijas valdībai atsākt finansēt ANO palestīniešu bēgļu lietu aģentūru".

Rīgā atkal norit gājiens palestīniešu atbalstam

27. aprīlī Rīgā noritēja kustības "Par brīvu Palestīnu" organizēts gājiens palestīniešu atbalstam.

gallery icon

Runā un rāda iekāri

Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā skatāma izstāde "Iekāres vārdā", kas atklāj seksualitātes un jutekliskuma tēmu daudzveidību Baltijas vizuālās mākslas vēsturē un mūsdienās. Izstāde izgaismo Latvijas 20. gadsimta mākslas vēstures autorus, kuri pievēršas seksualitātes pētniecībai un iekāres fenomenam. Turklāt mūsdienu mākslinieki projektā piedalās ar jau tapušiem vai speciāli radītiem darbiem, interpretējot šo tematiku glezniecības, grafikas, fotogrāfijas, tēlniecības, instalācijas un video mākslas medijā.

Izstādes "Iekāres vārdā" atklāšana Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā

Izstāde "Iekāres vārdā" atklāj seksualitātes un jutekliskuma tēmu daudzveidību Baltijas vizuālās mākslas vēsturē un mūsdienās.

gallery icon

Vājinieku opera kultūras baudītājiem

Pirmizrādi Latvijas Nacionālajā teātrī piedzīvoja režisoru dueta Rūdolfa Gediņa un Klāva Meļļa izrāde "Marats/Sads" pēc Pētera Veisa lugas motīviem, ko paši režisori nodēvējuši par vājinieku operu. 

Pēdējos trīspadsmit dzīves gadus skandalozais rakstnieks un bēdīgi slavenais izvirtulis marķīzs de Sads pavadīja Šarantonas psihiatriskajā klīnikā. Dziednīcas direktors savu iestādi esot vadījis pēc modīgiem un humāniem principiem, tāpēc klīnikas telpās Sadam atļāvis organizēt saviesīgas vakariņas, balles un koncertus, kā arī iestudēt un izrādīt paša marķīza rakstītas lugas. Šajos ekscentriskajos uzvedumos kā dīvainā mākslas terapijā piedalījās pārējie dziednīcas pacienti, un drīz vien trako nama teātrālie vakari kļuva par elitāru modes lietu, ko bija jāpieredz visam Bonaparta laika sabiedrības krējumam.

“Marats/Sads” pirmizrāde Latvijas Nacionālajā teātrī

25. aprīlī pirmizrādi Latvijas Nacionālajā teātrī piedzīvoja režisoru dueta Rūdolfa Gediņa un Klāva Meļļa izrāde Marats/Sads pēc Pētera Veisa lugas ...

gallery icon

"Sēnīte" sāk atdzimt

Uzņēmums “Latvian Catering Company” uzsācis vēsturiskā restorāna “Sēnīte” atjaunošanas darbus un pauž cerību, ka līdz restorāna 60. dzimšanas dienai - 2027. gada 5. decembrim - tam izdosies atgriezt "Sēnītes" sākotnējo, īpatnējo šarmu. Kopš restorāna iegādes 2023. gada rudenī uzņēmums jau veicis pirmās kārtas darbus – apzinājis ēku tehnisko stāvokli, daļēji novēršot telpu stāvokļa pasliktināšanos. Veikta inženiertehnisko komunikāciju pārbaude un remonts, novērsti elektrosistēmas bojājumi, notiek teritorijas labiekārtošanas darbi. Visu, kas, veicot pārbaudi, izrādījies labā stāvoklī, uzņēmums centies saglabāt.

Vēsturiskā restorāna “Sēnīte” atjaunošanas darbi

Uzņēmums “Latvian Catering Company” uzsācis vēsturiskā restorāna “Sēnīte” atjaunošanas darbus un pauž cerību, ka līdz restorāna 60. dzimšanas dienai - ...

gallery icon

Ugunsgrēks Danilānā mājā

24. aprīlī Ugunsgrēks izcēlies gastroenterologa Anatolija Danilāna dzīvesvietā Pārdaugavā.

Notikuma vietā ieradušās 3 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ekipāžas un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigāde. VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas priekšniece Ilze Dāme norāda, ka "Smiļģa ielā dzīvojamās ēkas dūmvadā šodien dega sodrēji 1 m2 platībā". Ārsts gastroenterologs, jauno studentu sagatavotājs, 14 grāmatu autors, tautas izglītotājs veselīga dzīvesveida un medicīnas gudrību izpratnē, profesors Anatolijs Danilāns 24. martā nosvinēja savu 81. dzimšanas dienu.

Anatolija Danilāna dzīvesvietā izcēlies ugunsgrēks

Trešdien, 24. aptīlī, Latvijā plaši zināmā gastroenterologa Anatolija Danilāna dzīvesvietā Pārdaugavā izcēlies ugunsgrēks.

gallery icon

Fotogrāfija un cilvēks pret tehnoloģijām

Ar deviņām starptautiskām izstādēm atklāta Rīgas Fotogrāfijas biennāle (RFB) 2024. Tajā mākslinieki pievērsušies tādiem eksistenciāliem jautājumiem kā tehnoloģiju ietekme uz cilvēka būtību, cilvēka un dabas attiecības un mūsdienu attēla informatīvais kods.

Rīgas Fotogrāfijas biennāle 2024

Ar deviņām starptautiskām izstādēm atklāta Rīgas Fotogrāfijas biennāle (RFB) 2024. Tajā mākslinieki pievērsušies tādiem eksistenciāliem jautājumiem kā tehnoloģiju ietekme uz ...

gallery icon