foto: no privātā arhīva
Sieva Viktoru Elleru padara par ātrāko aktieri Latvijā
Nu jau kā līdzjutēja Viktoru trasē atbalsta sieva Zane ar dēlu.
Slavenības
2018. gada 30. septembris, 10:10

Sieva Viktoru Elleru padara par ātrāko aktieri Latvijā

Žurnāls "Kas Jauns"

Liepājas teātra aktierim Viktoram Elleram (32) sirdslieta ir ne tikai dziedāšana, kā dēļ viņš nonācis šova "X faktors" jaunajā sezonā, bet arī rallijkross.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viktors Ellers pieteicies šovam "X faktors", jo dziedāšanu sajūt kā jomu, ar ko varētu bagātināt savu skatuves dzīvi. Par Viktora kā aktiera talantu skatītāji pārliecinājušies ne tikai Liepājas teātrī, bet arī Mārtiņa Egliena režisētajā ceļojošajā izrādē "Nepareizie dziesmusvētki", kurā viņš ir lielisks Eduarda Rozenštrauha, Gvido Lingas, Ainara Virgas, Ingus Pētersona, Raimonda Vējoņa un citu slavenību parodētājs.

foto: no privātā arhīva
Vienā no izrādēm "Nepareizie dziesmusvētki" Viktors kolēģim Mārtiņam Eglienam izrāda nupat gūto balvu par uzvaru kārtējā sacensību posmā.

Tomēr tas nav viss, kas ikdienā aizrauj Viktoru. Viņš, kā smej profesionāļi, ir ātrākais aktieris Latvijā un, iespējams, visā Eiropā. Jo ir vienīgais profesionālais aktieris, kas profesionāli brauc rallijkrosā. Ellers, kas jau vietējās sacensībās stāvējis uz goda pjedestāla, sestdien "333" trasē Ropažos piedalījās Latvijas rallijkrosa čempionāta noslēdzošajā posmā. Finālbraucienam "Touring" klasē Ellers gan diemžēl nekvalificējās, savā pusfināla braucienā paliekot ceturtais.

foto: no privātā arhīva
Viktors Ellers rallijkrosa čempionātā.

Autosportam aktieris pievērsās pirms apmēram pieciem gadiem. „Pēc Klaipēdas Universitātes beigšanas nonācu Liepājas teātrī. Bet Liepāja ir rallija pilsēta, un ar to arī viss sākās,” stāsta Viktors, kas iesākumā braucis par stūrmani četrkārtējam Latvijas čempionam rallijā un trīskārtējam čempionam rallijkrosā Mārim Druvam.

„Sākumā lasīju karti, bet tad izdomāju, ka pats gribu braukt pie stūres, un apsēdināju blakus sievu,” atklāj Viktors, piebilstot, ka talkā kā viņam, tā vēlāk dzīvesbiedrei Zanei ar padomu nācis leģendārais stūrmanis Gunārs Francis. Aktiera sieva bija tā, kas Viktoram ne tikai ļāva pārsēsties pie stūres un attīstīt meistarību kā pilotam, bet arī palīdzēja kļūt par vienu no ātrākajiem aktieriem Latvijā. 

Tā Elleru pāris braucis, līdz pieteikusies atvase. „Kad Zane palika stāvoklī, viņa sacensībās vairs nepiedalījās. Bet es pārgāju uz sporta veidu, kas domāts vienam, – uz rallijkrosu, kur jau trešo sezonu braucu Latvijas un Baltijas čempionātos,” stāsta aktieris. „Jebkuram aktierim vajadzīgs kāds hobijs, lai atslēgtos no ikdienas. Un, ja man ir izvēle iet uz krogu vai garāžu, es labāk izvēlos garāžu,” nosmaida Viktors.

Tiesa, aktiera darbs nesniedz tādu rocību, lai šādu hobiju varētu atļauties. „Tas patiesībā ir vājprāts, ko es daru… Ja nākas atraut ģimenei, vienā brīdī saproti, ka vairs nevari to darīt,” neslēpj Ellers, pieļaujot – ja neatradīs sponsorus, šī, iespējams, autosportā būšot pēdējā sezona.
 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās