Aukstā salātu zupa
foto: Shutterstock
Aukstā salātu zupa
Zupas
2025. gada 14. jūnijā, 12:00

Aukstā salātu zupa

Tici vai ne, bet arī no salātlapām var pagatavot gardu auksto zupu. Vai garša tai būs maigāka vai pikantāka, tas atkarīgs no pārējiem zaļumiem un citām piedevām – garšvielām, grauzdiņiem. Pagatavošanai vajadzēs 30 minūtes + laiku atdzesēšanai.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Salātus sadali pa lapām. Katlā uzvāri ūdeni, pieber sāli, pievieno salātus un spinātus un vāri aptuveni 2 minūtes. Nokās sietā, strauji atdzesē ledainā ūdenī un notecini.

2

Katlā sakarsē pusi sviesta, ieber sīpolus un ķiplokus un pāris minūtes pasautē. Pielej vīnu un vāri, līdz šķidrums gandrīz iztvaiko. Pielej buljonu un turpini vārīt vēl 10 minūtes.

3

Skābenes sagriez strēmelēs, pievieno salātus un spinātus, citronu sulu un atlikušo sviestu. Sablendē.

4

Pievieno buljonam, iemaisi krējumu, sāli, cukuru un muskatriekstu un uzvāri, pēc tam atdzesē.

5

Zupu lej šķīvjos un pārber ar grauzdiņiem.