
Lielā bļodā sajauc miltus, raugu, sāli, sēkliņas (ja izmanto), sviestu, pievieno ūdeni un izmaisi. Sastrādā mīklu viendabīgā masā – tai jāsanāk mīkstai, taču ne pārāk lipīgai. Tāpēc, iespējams, vajadzēs pievienot vēl nedaudz ūdens. Savel mīklu bumbā.
Ar miltiem nopūderē darba virsmu, liec uz tās mīklas bumbu un mīci minūtes 8–10, līdz tā kļuvusi maiga un vijīga. Ja šķiet par lipīgu, pievieno nedaudz kviešu miltu.
Atstāj mīklas bumbu uz miltotās darba virsmas, pārsedz ar tīru virtuves dvieli un ļauj, lai 45–60 minūtes rūgst; mīklas apjomam pa šo laiku ir jādubultojas. Protams, tas ir atkarīgs no izmantoto miltu proporcijas, kā arī tā, cik silta ir telpa. Rūgšanas laikā 3–4 reizes mīklu atmīci, bet nepārcenties – galvenais ir dabūtu ārā lielos gaisa burbuļus. Pēc katras atmīcīšanas atkal savel mīklu bumbā. Ja telpa ir vēsa vai tajā ir caurvējš, mīklas bumbu nosedz ar lielu stikla bļodu.
Pannā karstā eļļā cep sīpolu, līdz tas ir viegli karamelizējies, tad noliec malā, lai dziest. Mīklu sadali divās līdzīgās daļās, katru savel bumbā un paslēp zem bļodas, lai vēl 15 minūtes briest.
Ar cepampapīru izoderē cepamplāti. Katru mīklas bumbu saveido aptuveni 18 cm lielā apaļā plācenī, ar asu nazi iegriežot, sadali 6 daļās, liec uz pannas, pārklāj ar dvieli un atstāj vēl uz 45 minūtēm, lai uzrūgst. Pirms likšanas krāsnī pārsmērē ar sakultu olu, pārklāj ar sīpoliem un pārber ar rīvēto sieru. 6. Līdz 220 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī liec plāceņus. Līdzās novieto karstumizturīgu trauku ar 250 ml auksta ūdens – tvaiks, kas veidosies, palīdzēs maizītes garozai izcepties kraukšķīgākai. Tad samazini karstumu par grādiem 20 un turpini un cep 30–35 minūtes. Izņem no cepeškrāsns, atdzesē uz restītēm. Ja gadās, ka karstajā krāsnī sīpoli kļūst pārāk tumši, pārsedz ar cepampapīru.