
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Plāti izklāj ar cepamo papīru.
Bļodā ber abu veidu miltus, auzu pārslas, sodu, sāli un cukuru. Kārtīgi samaisi.
Sagriez nelielos kubiņos sviestu un ar pirkstgaliem iestrādā sausajās sastāvdaļās.
Pielej kefīru un veikli samaisi mīklu. Tā var būt neviendabīga vai kunkuļaina; galvenais, lai turas kopā. Šajā stadijā mīklu nedrīkst samīcīt par daudz, jo tad maizīte būs blīva un cieta.
Izveido ap 20 cm garu kukulīti un saudzīgi pārcel uz plāts. Iegriez virspusē dziļu krustu – mēdz teikt, ka tā izlaiž brīvē laumiņas, bet visdrīzāk tas palīdz maizītei vienmērīgāk izcepties.
Liec cepeškrāsnī un cep 30–35 minūtes. Šo maizi vislabāk apēst svaigu, jo pastāvējusi tā nav īpaši garšīga.