foto: Shutterstock
Uzkodas
2025. gada 4. augustā, 10:00

Kā mājās pagatavot zivju pirkstiņus?

Par pamatu izmanto mencas, jūras asara, laša un līdzīgu zivju filejas.

Pagatavošana

4 porcijas
1

Filejas noskalo, rūpīgi nosusini, sagriez aptuveni 1 ½ cm biezās strēmelēs, apkaisi ar sāli un pipariem un apslaki ar citrona sulu.

2

Uz lēzena šķīvja uzber miltus, dziļā šķīvī sakul olu, līdz parādās sīki burbulīši, trešajā šķīvī ieber panēšanai piemērotu rīvmaizi.

3

Filejas strēmelītes apviļā miltos, tad sakultajā olā un pēc tam rīvmaizē.

4

Liec pannā sakarsētā dzidrinātā sviestā un cep 3–4 minūtes.

5

Izmēģini! Citāds panējums zivju pirkstiņu apviļāšanai * Kukurūzas pārslu panējums ir viegls, kraukšķīgs un cepot kļūst zeltains. 4 personām vajadzēs 10 ēdk. sadrupinātu nesaldinātu kukurūzas pārslu. * Dārzeņu panējums sanāk sātīgs pats par sevi, jo tam izmanto kartupeļus un burkānus. 4 personām vajadzēs 400 g kartupeļu un 200 g burkānu, sarīvētus rupjās skaidiņās. Lieko šķidrumu izspied. Nosusinātās dārzeņu skaidiņas samaisi ar sakultu olu un iegūtajā masā apviļā zivs filejas.