
foto: Shutterstock
Filejas noskalo, rūpīgi nosusini, sagriez aptuveni 1 ½ cm biezās strēmelēs, apkaisi ar sāli un pipariem un apslaki ar citrona sulu.
Uz lēzena šķīvja uzber miltus, dziļā šķīvī sakul olu, līdz parādās sīki burbulīši, trešajā šķīvī ieber panēšanai piemērotu rīvmaizi.
Filejas strēmelītes apviļā miltos, tad sakultajā olā un pēc tam rīvmaizē.
Liec pannā sakarsētā dzidrinātā sviestā un cep 3–4 minūtes.
Izmēģini! Citāds panējums zivju pirkstiņu apviļāšanai * Kukurūzas pārslu panējums ir viegls, kraukšķīgs un cepot kļūst zeltains. 4 personām vajadzēs 10 ēdk. sadrupinātu nesaldinātu kukurūzas pārslu. * Dārzeņu panējums sanāk sātīgs pats par sevi, jo tam izmanto kartupeļus un burkānus. 4 personām vajadzēs 400 g kartupeļu un 200 g burkānu, sarīvētus rupjās skaidiņās. Lieko šķidrumu izspied. Nosusinātās dārzeņu skaidiņas samaisi ar sakultu olu un iegūtajā masā apviļā zivs filejas.